Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Cu toții știm că orice aliment, preparat consumat în cantități excesive poate dăuna grav sănătății noastre. Nu vorbim decât despre cele care conțin peste, ci despre mai multe categorii de produse ce trec printr-un proces de întâlnire și anume: să fie prăjite. Este recomandat să consumăm câte mai multe mâncăruri care să fie pregătite oricum, dar nu prăjit, pentru că prin acest mod de a pregăti nu facem altceva decât să nu predispunem bună sănătate anumitor riscuri. Peștele este un aliment care are foarte multe avantaje, dar care odată poate să creeze probleme la nivelul corpului nostru. Care sunt dezavantajele consumului de peste ?
Așa cum am spus și o arată foarte multe studii, alimentele prăjite determină anumite reacții la nivelul organismului, în care suntem mult mai predispuși bolilor și afecțiunilor de diferite tipuri. De-a lungul timpului nu creăm falsa impresie că peștele este un aliment extrem de sănătos, ceea ce este adevărat, însă, consumat prăjit dăunează sănătății. De ce?
La nivelul organismului nostru acționează patru tipuri de grăsimi, fiecare în felul propriu. Acestea sunt acumulate din diferite surse de alimente. În peștele oceanic regăsim grăsimile poli-nesaturate. Însă, ce se întâmplă cu aceste grăsimi odată ce ajung în organism? Este bine să le consumăm, dar trebuie să fim foarte atenți și la modul în care o facem. Prin prăjire aceste grăsimi se transformă în grăsimi trans, care nu fac altceva decât să dăuneze sănătății. Cum? Acționează asupra degradării vaselor sanguine, amplificând depunerea pe pereții vaselor, dar și împiedicând organismul să lupte împotriva acestor depuneri. Totodată, pot mări riscul de cancer și apariția depresiilor. Concluzia? Nu peștele în sine această problemă, ci felul în care este pregătit.
Apariția acestor grăsimi dăunătoare este provocată doar de procesul prin care alegem să prăjim alimentele. Și nu vorbim decât despre peste, pentru orice ați alege să pregătiți (carne de pui, porc, vită etc), odată ce ați prăjit, veți fi predispuși apariției acestor grăsimi trans. Este indicat să preparați carnea în alte moduri: coacere, fierbere. Chiar dacă fierberea presupune scăderea în nutrienți sau dispariția anumitor substanțe benefice, este mult mai avantajos decât să prăjiți alimentul respectiv. Astfel, trebuie să cumpărați o peste bun și de calitate va menține avantajele să scăpați doar dacă este pregătit stabilit. Cum de, ca orice alt produs, trebuie să fie consumat în cantități regulate. Mai trebuie să rețină că peștele oceanic conține cantități mici de mercur, din acest motiv nu este recomandat să fie consumat foarte des, iar femeile însărcinate ar trebui să evite pe toate sarcinile. Nu spunem că peștele de apă dulce este cel mai avantajos pentru organism, însă, știți ,,ce-i mult strică”, ceea ce se aplică și în privința consumului de peste.