Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
De o bună perioadă de timp aceste fructe de mare au devenit o delicată în gastronomie. Sunt la mare căutare de către bucătari și gurmanzi, atât pentru gustul lor delicios, dar și pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Și ce este mai avantajos decât un preparat care să nu confere atât gust, cât și un surplus pentru sănătatea noastră?! Vorbim în acest articol despre beneficiile aduse de fructele de mare și cum reușesc să fie un remediu pentru multe din afecțiunile pe care le dezvoltăm din anumite cauze. Dacă până acum ați evitat preparatele cu fructe de mare, de astăzi vă recomandăm să le consumați în mod regulat. Și vom afla împreună de ce.
Fructele de mare sunt reprezentate de mai multe categorii de ființe subacvatice, care reușesc să atragă atenția bucătarilor prin gustul lor spectaculos. Odată ce sunt preparate stabilite reușesc să îmbie papilele gustative ale oricărei persoane. Și cel mai atractiv lucru la ele: se pregătește extrem de ușor și chiar foarte rapid. Cele mai cunoscute sunt: creveții, caracatița, racii, sepia, langustinele, crabul, scoicile, homarii și calamarii.
Prezența acizilor Omega-3 ajută la stimularea funcției cognitive și pot împiedica apariția bolii Alzheimer.
Fructele de mare pot reduce rigiditatea articulațiilor și pot ajuta la ameliorarea simptomelor artritei.
Micile delicatese conțin o masă bogată de vitamine, care ajută la buna dezvoltare a imunității organismului.
Acizii Omega-3 din conținutul fructelor de mare ajutor la hidratarea pielii, devenind mult mai fină. Cum de altfel, previn apariția acneei și pot proteja stratul epidermic de razele UV.
Dacă vă puteți afla și care sunt valorile nutriționale ale fructelor de mare, în tabelul de mai jos veți putea observa numărul de calorii pe care acestea le conțin:
Scoici - 63 de calorii
Crab - 86 de calorii
Homar - 81 de calorii
Scoici - 73 de calorii
Caracatiță - 70 de calorii
Creveți - 90 de calorii
Calamar - 78 de calorii
Trebuie să știi că cei mai mici fructe de mare sunt bogate în fier, zinc, magneziu și vitamina B12. Însă, pentru a păstra aceste substanțe nutritive este necesar să fie pregătite în mod deosebit fierte, la abur sau pe grătar. Evitați prăjirea lor, deoarece acest lucru poate aduce o serie de dezavantaje asupra corpului. Dacă vă puteți pregăti o masă copioasă cu fructe de mare, vă invităm în pagina noastră cu rețete, unde veți descoperi cele mai bune preparate pe bază de creveți, răzbate sau scoici. Vă încurajăm să gătiți aceste delicatese, fiind atât beneficii, cât și extrem de salvare în orice fel de preparat.