Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Printre cele mai iubite fructe de mare se află și racii fierți, o delicatesă pentru gurmanzi și râvniți de către bucătari. Cei mai mari pasionați de răci îi pregătesc în diverse feluri, însă, nimic nu bate clasicul rac fiert și asezonat cu sosuri diverse. Oamenii iubesc acest preparat, dar problema apare în momentul pregătirii lui și mai ales, servirii. Ești un iubitor de raci, dar nu știi cum să îi pregătești, atunci când ești pregătit să îi mănânci, nu ai idee de unde să începi? Ei bine, te afli în locul potrivit, pentru că pe Fish to Door vei învăța câteva tactici esențiale. Te vom îndruma și cum să dai naștere unui preparat clasic, dar extrem de gustos, dar și cum să mănânci corect rănești fierți.
Un rac bun pentru consum ar trebui să cântărească aproximativ 50 de grame, greutate pe care o să-ți găsească în circa 2 ani de viață. Pentru că este destul de greu când vine vorba să fie prinși, vă recomandăm să îi comandă. De unde? De pe Fish to Door cu un simplu click , și voila, ajung direct la ușa ta.
Racii ar trebui să cumpărați vii. Cum îi pregătești? Simplu! Se pun în apă timp de 2-3 ore, urmând să fie curați. Îi vei ține de coadă și îi vei roti stânga-dreapta, prin această mișcare, intestinul să fie scos. Îi vei pune înapoi în apă până când sunt gata cu toții. Esențial este ca intestinul să fie scos înainte ca să fie pus la fiert, pentru că sunt în conținutul lui nisip și reziduuri care dau un gust amar cărnii.
În timpul pregătirii racilor, pune la fiert o oală mare cu apă în care vei adăuga sare, un pahar de vin alb, piper boabe și măcinat, usturoi, foi de dafin și ierburi aromate după gust (dacă-ți plăcea gusturile aromate în mâncare). Se lasă la fiert timp de 10-15 minute până când se fac roșii. Poți fi consumați calzi, dar și reci.
1. Începe prin a desprinde capul! Răsucește capul stânga-dreapta până se desprinde de corp.
2. Gustă sucul din cap! Dacă ești locul să încerci lucruri noi, să cauți și să încerci în capul lui. Mulți îl adoră, iar alții îl aruncă. Tu alegi cum să consumi acest suc.
3. Îndepărtează carapacea cozii! Cu două degete trage de carapace și scoate carnea din interior. Este cea mai bună parte din rac!
4. Nu uită de carnea din clești! Aceștia se zdrobesc și se savurează delicatesa cărnii lor.
5. Comandă de pe Fish to Door cei mai buni raci și bucură-te de un gust nemaipomenit! Și dacă vrei să fie gata pregătiți, vino la Taverna Racilor Herăstrău și comandă un platou cu rasi. Racii fierti sunt o delicatesa!