Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Despre stridii! Stridiile sunt printre cele mai căutate fructe de mare, atât către marii bucătari, dar și oamenii care sunt pasionați de gusturi noi în bucătărie. Dacă ești aici înseamnă că dorești să descoperi cum pot fi aceste mici delicate pregătite. Însă, înainte de a începe, asigură-te că ai lângă tine cele mai bune stridii. De unde le pot cumpăra? De pe Fish to Door cu un simplu click și voila, ajung direct la tine la ușă.
Cei mai mulți preferă să le mănânce crude pe un pat de gheață, asezonate cu felii de lămâie sau diferite sosuri. Dar dacă preferi să le introduci într-un preparat mai special, pe site-ul nostru găsești cele mai bune rețete cu stridii. Acum să învățăm cum le putem desface! Dacă timpul nu îți permite să te ocupi de el imediat ce le-ai cumpărat, le poți pune într-un prosop rece și umed, urmând să le lași la frigider maxim două zile.
Înainte de toate, trebuie să dispui de un blat de tăiere, un prosop și dacă se poate, un cuțit special pentru stridii. Dacă nu ai unul, poți descurca și cuțitul normal.
1. Înfășoară stridia într-un prosop și pune-o bine pe un blat de tăiat, cu balama de la capătul stridiei orientate spre exterior. Plasează vârful cuțitului de o parte și de alta a balamalei. Împinge cuțitul în balama cu presiune. Răsucește cuțitul dintr-o parte în alta pentru a deschide scoica.
2. Cochilia de stridii este fragilă și se sparge ușor. Ține stridiile ferm pe blatul de tăiere pentru a le împiedica să alunece.
3. Când cuțitul a spart balama, deschide capacul suficient de mare pentru a încăpea înăuntru partea de a degetului mare. Introduce degetul în stridie pentru a ține capacul deschis. Nu băga cuțitul în stridie când balama a sărit.
4. Glisează vârful cuțitului în stridie. Menține vârful înclinat în sus și glisează-l de-a lungul acoperișului stridiilor. Vârful trebuie să alunece de-a lungul acoperișului până când ajunge la mușchiul care leagă cele două cochilii, apoi se taie prin mușchi. Taie mușchiul din partea superioară a cochiliei fără a străpunge stridia. Urmează să ridici cochilia superioară.
5. Cochiliile sunt foarte fragile, astfel, există ,de cele mai multe ori, fragmente mici care se rup în procesul de decojire. Aceste mici fragmente de cochilie pot semăna cu nisipul, așa că răiește-le, având grijă să nu străpungi stridia.
6. Glisează cu mare grijă vârful cuțitului pe sub corpul stridiilor, în mușchi, acolo unde acesta întâlnește cochilia. Taie prin el. În acest moment, stridia a fost desprinsă complet din cochilie și poate fi servită sau gătită.
Dacă se pare unul dificil, vă putem recomanda carne de scoică deja pregătită pe care o puteți comanda pe Fish to Door , însă, stridiile au un gust deosebit și merită încercate. Ia-ți puțin timp și învață cum să pregătești aceste mici delicate și ai siguranța că te vei bucura de pregătit extrem de gustoase.