Peste crocant- Cum să obții o piele crocanta când gătești un pește?

Dacă ești aici cu siguranță adori preparatele cu peste crocant și sigur știi cât de bună este o piele crocanta. Însă, cum reușești să o obții atunci când gătești carnea de pește? Nu trebuie să te sperie asta, dar este destul de greu de obținut, însă, dacă urmărești pașii îndeaproape vei reuși să o prepari.

Peste crocant- cum să obții o piele crocanta când gătești un pește?
Peste crocant- Cum să obții o piele crocanta când gătești un pește?

Peste crocant- Cum să obții o piele crocanta când gătești un pește?

Cea mai întâlnită problemă este aceea: de ce se curbează pielea peștelui și ce poți face să nu se mai întâmple asta? Ei bine, marele secret este TEMPERATURA. Într-un articol din site-ul nostru am vorbit despre cum este corect să decongelezi peștele și ar fi bine dacă ai citi asta mai întâi, pentru că peștele necesită să aibă temperatura optimă. Un pește foarte rece se va contracta atunci când va lua contact cu tigaia. Ce ar trebui să faci ca pielea să se mențină întreagă și ,,dreaptă”? Una dintre cele mai cunoscute modalități este să tamponezi bucata de peste (să fie bine uscată), să o așezi cu pielea în jos și să folosești o contragreutate. Asta va menține pielea cât mai uniformă. Există un instrument special pentru astfel de situații, însă, dacă nu dispui de el,  poți folosi o metodă clasică și anume să presezi ușor cu palma sau cu spatula peștele. Carnea se va relaxa ușor-ușor și vei putea să îndepărtezi presiunea pe care ai pus-o.

Nu cresta pielea înainte!

Odată ce alegi să  crestezi pielea vei accentua uscarea peștelui. Sub piele există un mic strat de grăsime care menține umedă carnea pe tot parcursul gătitului. Prin crestătura făcută nu vei face altceva decât să eliberezi acea grăsime când peștele este deja în tigaie, lucru care duce la pierderea umidității lui. Dacă vei folosi metoda de mai sus, prin care pregătești peștele cu ajutorul forței de presiune asupra lui, 90% vei obține o piele crocantă. Ține cont și de temperatura peștelui dacă vrei rezultate perfecte! Spor la gătit și încredere!

Am aparut in...