Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Dacă ești aici cu siguranță adori preparate cu peste crocant și sigur știi cât de bună este o piele crocanta. Însă, cum reușești să o obții atunci când gătești carnea de pește ? Nu trebuie să te sperie asta, dar este destul de greu de obținut, însă, dacă urmărești pașii îndeaproape vei reuși să o prepari.
Cea mai întâlnită problemă este aceea: de ce se curbează pielea peștelui și de a putea face să nu se mai întâmple asta? Ei bine, marele secret este TEMPERATURA. Într-un articol din site-ul nostru am vorbit despre cum este corect să decongelezi peștele și ar fi bine dacă ai citi asta mai întâi, pentru că peștele trebuie să aibă temperatura optimă. Un pește foarte rece se va contracta atunci când va lua contact cu tigaia. Ce ar trebui să faci ca pielea să se mențină întreagă și ,,dreaptă”? Una dintre cele mai cunoscute modalități este să tamponeze bucata de peste (să fie bine uscată), să o așezi cu pielea în jos și să folosești sau contragreutate. Asta va menține pielea cât mai uniformă. palma sau cu spatula peștele. Carnea se va relaxa ușor-ușor și vei putea să îndepărtezi presiunea pe care ai puroi.
Odată ce alegi să crești pielea vei accentua uscarea peștelui. Sub piele există un mic strat de grăsime care menține umedă carnea pe tot gătitul. Prin crestătura făcută nu vei face altceva decât să eliberezi acea grăsime când peștele este deja în tigaie, lucru care duce la pierderea umidității lui. Dacă vei folosi metoda de mai sus, prin care pregătești peștele cu ajutorul forței de presiune, 90% vei obține o piele crocantă. Ține cont și de temperatură peștelui dacă vrei rezultate perfecte! Spor la gătit și încredere!