Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Dacă peștele este unul dintre alimentele tale preferate, dar nu știi cum să îl gătești, aici suntem noi pentru a te învăța. This delicată culinară este ușor de gătit, însă, necesită atenția noastră pentru a fi pregătită. Nu degeaba se spune că peștele este foarte pretențios atunci când încercăm să îl preparăm. Dar de acum nu ar mai trebui să reprezinte o problemă, pentru că pașii pe care-i vom evidenția te vor îndruma date viitoare când vei hotărî să gătești pregătit din peste.
Temperatura este esențială atunci când gătim un preparat din peste, dar pentru că este un pas destul de greu să o măsurăm, nu folosim alte variante mai accesibile. Tocmai pentru că peștele nu oferă o mulțime de indicii vizuale și senzoriale, vom putea să identificăm dacă acesta gătit suficient sau nu. Un foarte simplu pas pentru a verifica dacă este gata este următorul: ia o furculiță și înfige-o ușor în carnea peștelui. Dacă temperatura este bună, carnea se va desprinde ușor, deoarece legăturile de colagen se relaxează. Un alt pas este să arunci privirea către centrul peștelui, acolo unde carnea ar trebui să fie opacă și nu translucidă (asta ar însemna ca peștele să fie crud).Ți se poate părea haios, dar mai poți face încă un pas prin care să-ți dai seama dacă peștele este gătit bine. Încearcă să îl atingi ușor cu degetul și dacă acesta este felul de moale că vârful nasului tău, atunci va fi suficient de gătit.
O întrebare care apare de fiecare dată când gătim preparat din peste. Ei bine, și aici există câțiva pași care nu îndrumă spre a afla dacă preparatul nostru este gata sau nu. Trebuie să știi că dacă peștele nu este suficient de gătit poate deveni chiar și dăunător organismului. Dacă nu ești sigur de rezultatul pașilor de mai sus, ar trebui să nu te grăbești și să mai lași câteva minute peștele la preparat. Însă ține minte că peștele se mai gătește câteva minute după ce a fost luat din tavă sau tigaie, asta există condiții reziduale. Nu exagera cu timpul, pentru că fiind foarte sensibil, peștele se poate arde rapid.
Un alt aspect legat de preparat din peste este legat de valabilitatea acestora după ce au fost gătite. Ai mâncat și încă au mai rămas câteva porții? Ei bine, nu trebuie să te bazezi pe faptul că peștele se alterează repede, pentru că dacă îl vei menține într-un mediu propice, acesta va fi foarte bun de consumat și mai târziu. Peștele gătit poate fi foarte bine păstrat la frigider timp de câteva zile. Cel mai bun test pentru a-ți da seama dacă încă este bun de consumat acest testul mirosului. Și nu, dacă miroase a pește, nu-i de bine. În acest caz trebuie să arunci, pentru că deja a atins pragul de alterare.
Capătă mai multă încredere atunci când gătești pregătit din peste de calitate, asta pentru a-ți bucura de gustul lui savuros, dar și de beneficiile aduse. Pe Fish to Door găsești cele mai bune rețete cu pește, rapide și extrem de gustoase.