Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Regăsim în Delta Dunării o varietate de pești, care mai de care mai căutați de către marii bucătari ai restaurantelor. Este bine cunoscut că în Deltă se află printre cei mai buni, care să-și spună că pescuiesc experiența pentru a avea o captură cât mai bună. Însă, care sunt peștii ,,vedetă” ai Deltei și de ce sunt atât de mult de către oameni ?
Crapul se încadrează în categoria peștilor mari, peste din Delta Dunarii, ceea ce îl favorizează, însă, are parte și de un dezavantaj. Tocmai pentru că este o pește ce poate ajunge la o greutate de 40 de kilograme și o lungime de 1 metru (la maturitate), îl caută și în ,,gaură de șarpe”, așa cum spune vorba românească. de gustul lui, doar pe Fish to Door poți găsi rondele de crap .
Bibanul nu ajunge la aceleași măsurători ca ale crapului, lucru ce îl avantajează, devenind o captură greu de prins pentru pescari. Lungimea corpului de maxim 30 cm și greutatea de circa 2 kilograme, îl fac un înotător rapid, pescuitul lui este destul de antrenant pentru oameni. Însă, un lucru este cert și anume că are un gust cu totul aparte. Carnea de biban este foarte benefică organismului și poate fi gătită după propriile plăceri culinare, de la prăjit, la copt sau pe grătar, fiind o deosebită peste din Delta Dunarii.
Renumită pentru gustul senzațional și curajul pe care îl are, știu că este unul dintre cei mai căutați pești. De ce este considerată curajoasă? Preferă să se hrănească ieșind la pradă, capturând pești vii. Are un corp alungit ce poate măsura maximul de 2 m cu o greutate de 25-30 kg, însă, aceste exemplare sunt foarte rare. Cele mai multe sunt de 40 cm, cântărind 2 kg. Știucă este pregătită după rețete tradiționale în Deltă, pescarii niște secrete ce fac din aceste preparate un adevărat ospăț.