Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Scrumbie la cuptor este un preparat sățios. Se prepară rapid, fără prea multe bătăi de cap. Peștele este foarte suculent, iar combinația de ceapă și de lămâie îi oferă un gust minunat și o aromă nemaipomenită!
Decongelați peștii. Indepărtați-le capetele, codițele și aripioarele. Curățați-i de măruntaie și spălați-i foarte bine sub jetul de apă rece, înlăturând și pelicula neagră din interiorul lor, deoarece este amară. Uscați-i cu ajutorul prosoapelor de hârtie.
Tăiați ceapa în formă de semilună
Tăiați jumătate de lămâie în feliuțe subțiri, îndepărtându-i toți sâmburii.
Tapetați tava cu hârtie de copt și ungeți-o cu puțin unt. Formati un pat de ceapa pe fundul tavii. Apoi tăiați un rămas în bucățele și puneți-l pe ceapă (dacă posibilitatea de a putea să înlocuiți un ulei de masline).
Tăiați peștii în bucățele incomplete, secționând-i dinspre coloana vertebrală.
Sărați și piperați peștii. Apoi puneți câte o feliuță de lămâie în fiecare secțiune, apo așezați-i pe patul de ceapă.
Coaceți scrumbiile timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180-200°C.
Serviți scrumbiile coapte cu legume proaspete sau la cuptor, stropindu-le cu sucul stors din ceaaltă jumătate de lămâie.
Vă dorim poftă bună la scrumbie la cuptor !