Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Corpul unui crevete are între 2 și 30 de cm și este, de obicei, turtit lateral și încovoiat. Un crevete se dezvoltă, de regulă, prin metamorfoză (este un proces biologic de transformare care apare după naștere, trecând de la tinerețe la adult, printr-o schimbare destul de rapidă a înfățișării sale, prin creșterea și diferențierea celulelor, inclusiv organe sexuale de adult).
Despre creveti- Tipuri de creveți
În mod tradițional, decapodele au fost împărțite în două subordine: Natantia (înotători) și Reptantia (plimbători). Natantia sau înotătorii se referă în special la creveți. Au fost definite de abdomenul lor, care împreună cu apendicele erau bine adaptate pentru înot. Reptantia sau plimbătorii includ crabi și homari. Acestea au apendice abdominale mici, dar picioare puternice bine adaptate pentru mers.
Ulterior, însă, în privința creveților decapodele au fost împărțite din nou în alte două grupe: Dendrobranchiata desemnează creveții cu corp mare și Pleocyemata pentru toate celelalte decapode.
În lume sunt peste 300 de specii de creveți, însă aceștia au fost diferențiați de oameni și după culoare: roz, alb, maro și roșu.
Creveții nu au grăsimi
Creveții au un continut bogat de proteine și nu au grasimi. Totodată, creveții conțin fier, sunt o sursă bogată de seleniu și au efecte antioxidante. În plus, aceștia sunt foarte ușor de digerat și nu cauzează indigestii.
Despre creveti- Cum se prepară creveții?
Aceste animale marine au o carne foarte bună și sănătoasă. Specialiștii susțin că cei mai gustoși creveți sunt cei care cresc în ape mai reci, cum ar fi de exemplu cei din Marea Nordului.
Aceștia se găsesc la majoritatea supermarketurilor, iar modalitatea lor de gătire este o simplă. Crevetele se cresteaza usor pe spate si i se extrage intestinul, configuratia zonei unde se termina capul pana la coada. Intestinul care poate conține urme de nisip se scoate cu ușurință, iar interiorul crevetelui se clătește cu apă, pentru a îndepărta orice potențiale resturi. Timpul de preparare a acestor animale marine variază între 2 și 10 minute. Creveții nu trebuie să gătiți prea mult, deoarece carnea devine cauciucată și ulterior pierde din suculență și frăgezime. Modalitatea de preparare a acestora diferă în funcție de mâncare dorită, astfel: pot fi gătiți la grătar, fierți în apă cu sare, în supă sau la aburi, prăjiți în unt sau în baie de ulei. Indiferent de cum veți alege să vă mâncați, creveții sunt sau delicate.