Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Calmarul face parte din categoria fructelor de mare. Deși foarte multe, calmarul nu consumat de foarte multe persoane acest aspect sănătos său. Se aseamană cu sepia atât la înfățișare cât și la modalitatea de apărare: se camuflează cu ajutorul jeturilor de cerneală. Calmarul sau calamarul, cum i se mai spune a influența limbilor italiană, spaniolă sau greacă, are diferite dimensiuni în funcție de specie. În prezent există peste 300 de specii de calmari, cea mai mare specie, calmarii gigantici atingând până la 18 m lungime. În gastronomie, cea mai întâlnită și mai gătită specie de calmare este cea mică de aproximativ 30 cm.
Ce substanțe nutritive conține și ce beneficii aduce organismului?
Calmarul alături de alte fructe de mare și pește în general este indicat a fi consumat datorită grăsimilor sănătoase Omega-3, atât de sănătoase pentru organism și pentru sistemul nervos. Față de alte fructe de mare calmarul nu conține cantități mari de mercur, fiind cel mai indicat pentru consum.
Calmarul conține vitamina B2,B3, B6, B12, vitamina C care ajută la prevenirea durerilor de cap, a migrenelor, îmbunătățesc digestia, scad riscul bolilor cardiovasculare și stabilizează nivelul de zahăr din sânge. Este o sursă importantă de proteine care mențin sănătatea masei musculare, a unghiilor și a părului. Cantitatea de cupru (90% din DZR) ajută la asimilarea fierului organism și previne anemia. De asemenea, este bogat și în alte minerale precum seleniu, fosfor, zinc, magneziu, potasiu, calciu, mangan. Pentru buna dezvoltare a bebelușilor, mineralele din calmarea au un rol foarte important, întărind sistemul imunitar, dar ajuta și la menținerea sănătății oaselor și a dinților. Tot mineralele reglează tensiunea și previn problemele arteriale, iar antioxidanții ajută organismul să înfrunte cu succes radicalii liberi. Calmarul gătit este îmbogățit cu multe grăsimi nesănătoase și în acest caz este indicat consumul cu moderație, mai ales în persoanele cu un nivel crescut al colesterolului.
Calmarul alături de alte fructe de mare și pește în general este indicat a fi consumat datorită grăsimilor sănătoase Omega-3, atât de sănătoase pentru organism și pentru sistemul nervos. Față de alte fructe de mare calmarul nu conține cantități mari de mercur, fiind cel mai indicat pentru consum.
Desamar- Calmarul conține cal vitamina B2,B3, B6, B12, vitamina C care ajută la prevenirea durerilor de cap, a migrenelor, îmbunătățesc digestia, scad riscul bolilor cardiovasculare și stabilizează nivelul de zahăr din sânge. Este o sursă importantă de proteine care mențin sănătatea masei musculare, a unghiilor și a părului. Cantitatea de cupru (90% din DZR) ajută la asimilarea fierului organism și previne anemia. De asemenea, este bogat și în alte minerale precum seleniu, fosfor, zinc, magneziu, potasiu, calciu, mangan. Pentru buna dezvoltare a bebelușilor, mineralele din calmarea au un rol foarte important, întărind sistemul imunitar, dar ajuta și la menținerea sănătății oaselor și a dinților. Tot mineralele reglează tensiunea și previn problemele arteriale, iar antioxidanții ajută organismul să înfrunte cu succes radicalii liberi. Calmarul gătit este îmbogățit cu multe grăsimi nesănătoase și în acest caz este indicat consumul cu moderație, mai ales în persoanele cu un nivel crescut al colesterolului.