Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Rețeta următoare ne face să ne amintim cu drag de vacanțe petrecute la mare, distrându-ne la plajă și mâncând preparate gătite cu dragoste la cherhanale mici din apropierea mării.
Este vorba despre o rețetă veche de supă de scoici care se gătește ușor și nu poartă gândul la cele mai frumoase amintiri de pe malul Mării Negre. Fiind o sursă excelentă de minerale și vitamina B12, scoicile sunt foarte gustoase și pot fi preparate ușor și rapid.
INGREDIENTE – supa de scoici
– 1 kg de migdale ;
– 400g roșii proaspete;
– 4-5 căței de usturoi;
– 4-5 fire de ceapă verde (vom folosi doar partea albă);
– 30ml ulei de măsline;
– 1 iută de ardei;
– 500ml supă concentrată de legume (o puteți pregăti simplu acasă, sau puteți cumpăra din supermarket);
– 100 ml vin alb;
– cimbru uscat;
– sare și piper după gust;
– pătrunjel pentru slujitor.
Pasul 1 – Puneți roșiile la copt pe grătar sau într-o tigaie de teflon și asigurați-vă că se coc uniform, întorcându-le din când în când.
Pasul 2 – Spălați bine scoicile și asigurați-vă că sunt perfecte pentru gătit.
Pasul 3 – Curățați și tăiați mărunt ceapa (partea albă), ardeiul și usturoiul și căliți-le într-o tigaie încăpătoare, în ulei de măsline, timp de 2 sau 3 minute.
Pasul 4 – Îndepărtați coaja de la roșiile coapte, mărunțiți-le cu un cuțit și adăugați-le peste ceapa călită. Acum puneți scoicile și cimbrul uscat.
Pasul 5 – Turnați supa de legume, vinul alb și lăsați scoicile să se fiarbă în acest amestec timp de 10 minute. Asigurați-vă că puneți un capac peste vasul în care fierb scoicile.
Pasul 6 – Scoicile se vor desface; dacă vedeți că nu s-au desfăcut toate, luați scoicile închise și aruncați-le: acestea nu sunt bune pentru consum.
Pasul 7 – Serviți supa de scoici caldă; puteți să presărați pătrunjel tocat peste scoici pentru un gust mai aromat. POFTĂ BUNĂ!