Dacă păștele și fructele de mare sunt printre preferatele tale, ei bine, ce ai spune dacă le-ai combina într-un preparat foarte gustos și delicios? Rețeta este destul de simplă și nu necesită implicarea și timpul tău. Astfel vei obține un fel de mâncare pe măsura așteptărilor tale.
Ca ingrediente pentru paste cu calamari vei avea nevoie de:
- 500 grame de calmari congelați sau proaspeți
- 500 grame sosuri de roșii
- 500 de grame de pastă
- 1 ceapă
- 5 căței de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 50 de grame de parmezan ras
Mod de preparare – paste cu calamari

Acest preparat poate fi realizat atât cu calmari proaspeți, cât și cu calmari congelați. Dacă partea legată de curățatul lor nu este preferată, atunci puteți încerca varianta a doua. Gustul va fi la fel de bun.
Alege tipul preferat de paste și pune-le la fiert, urmând să te ocupi de calmare și de sos.
- Într-o tigaie bine încinsă cu ulei de măsline se pun ceapa și usturoiul, care necesită călite timp de câteva minute.
- Calmarii se tale bucăți mici și vor fi adăugati în tigaie, când conținutul este călit bine. se lasă la foc mic timp de 8-10 minute.
- Se adaugă sosul de roșii și se lasă la fiert timp de circa 5 minute.
- Când pastele sunt gata, se scurg foarte bine de apă și se pun peste amestecul de calmare cu sosul de roșii.
- Când sunt gata de servire, vei putea presăra parmezanul ras, ce îi va da preparatului un gust aparte.
Poftă bună la paste cu calamari!