Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Peștele este foarte versatil când vine vorba de prepararea lui. Orice ați să faceți (chiar și chiftele cu ton proaspat), fiți siguri veți reuși să alegeți un gust deosebit. Noi, astăzi, am ales să pregătim chiftele din carne de ton și un sos minunat de iaurt. Dacă nu ați încercat până acum, acest timp, pentru că acest lucru este pregătit cu totul delicios și foarte rapid de făcut. Dacă vă puneți pe gânduri carnea de ton, stați fără grijă, de pe Fish to Door puteți comanda cel mai bun ton în ulei vegetal , o delicatesă ce ajunge direct la ușile voastre. Acum că am rezolvat și partea cu peștele, să mergem spre lista de ingrediente pentru cele mai bune chiftele cu ton proaspat.
Ingrediente – chiftele de ton proaspat:
– 3 conserve de ton în suc
– 1 ceapă roșie sau albă
– Două ouă
– Pătrunjel verde
– Coajă de la o jumătate de lămâie
– Zeamă de lămâie
– 3 linguri de pește
– Piper
– Pesmet pentru a trece chiftele prin el
Pentru sos (chiftele cu ton proaspat) veți avea nevoie de:
– 1 căpățână de usturoi
– Sare
– Piper
– 150 g de iaurt cremos (grecesc).
Ne vom ocupa de carne pentru chiftele, astfel, cele trei conserve de ton le veți strecura printr-o sit, pentru a îndepărta de tot uleiul. Într-un bol mare se pune tonul, ceapa tocată mărunt sau chiar dată pe răzătoare. Se amestecă și se adaugă pe parcurs: cele două ouă, sare, piper, coaja și zeama de lămâie, pătrunjelul tocat bine-bine. Veți amesteca tot conținutul.
Un pas important stă în adăugarea treptată a pesmetului. Trei linguri ar fi suficient, însă, dacă sunteți de părere că mai este necesar, puteți adăuga până când se formează sau pastă moale numai bună de făcut chiftele.
Începeți să formați chiftelele câte o minge de ping-pong și învârtiți-le prin pesmet. Pentru că preferăm să vă oferim preparate ce să nu trebuiască a fi prăjite, aceste chiftele le vom face la cuptor. Le puteți pune în forma de brioșe sau pe o tavă cu foaie de copt. Lăsați-le la 180 de grad pentru 15-20 de minute. Este important să capete o crustă plăcută, interiorul va fi gata destul de repede.
Pentru sosul de iaurt fără de care chiftelele nu au gustul lor deosebit, nu trebuie să vă faceți probleme. Pisați bine căpățâna de usturoi cu sare. Într-un bol puneți usturoiul, iaurtul, puțină zeamă de lămâie dacă mai aveți, sare și piper. Amestecați bine până când se omogenizează.
Totul este gata! Serviți aceste chiftele cu ton proaspat cu sos și poate chiar și o salată. Acestea sunt bune atât calde, cât și reci. Mult spor la gătit și poftă bună!