Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Carasul, pește de apă dulce, zonă de sursă bogată de Omega 3 pentru organismul nostru. Ușor de digerat și slab caloric, carasul gătit la cuptor împreună cu alte legume poate fi un prânz delicios, sănătos și ușor de preparat pentru tine și familia ta.
În continuare vă prezentăm sau rețetă plină de savoare, caras la cuptor cu legume, cu preparare ușoară și rapidă, iar ingredientele le-ai deja SIGUR în bucătăria ta! Verifică lista de ingrediente:
INGREDIENTE – Caras la cuptor
– o bucată de aproximativ 1 kg;
– 1 lingură de ulei;
– 500 ml vin roze;
– 1 ceapă normală;
– 3 căței de usturoi;
– 1 lămâie;
– cimbru, boia de ardei dulce, piper, usturoi granulat, pentru un plus de gust în farfuria ta.
Pasul 1 – Curățați peștele de solzi, intestin și branhii. Spălați bine cu apă rece pentru a vă asigura că peștele este perfect pentru pregătire. Crestați carasul cu un cuțit ascuțit la o distanță de 2-3 centimetri.
Pasul 2 – Acum puteți să condimentați peștele cu cimbru, boia de ardei dulce, piper, usturoi granulat și alte condimente pe care să aveți grijă în bucătărie, după gust. Caraul trebuie să fie condimentat atât la interior, cât și la exterior. Lăsați peștele deoparte pentru 15 minute, timp în care va prinde gustul tuturor aromelor adăugate, și puteți ocupa de celelalte ingrediente.
Pasul 3 – Ungeți o tavă potrivită și încăpătoare cu ulei, curățați ceapa și o tăiați solzi și o puneți în tavă sub forma unui pat peste care va fi așezat carasul. Curățați usturoiul, tăiați-l rondele, spălați lămâia și o tăiați felii și adăugați-le în tavă, printre solzii de ceapă. Păstrați niște ceapă, usturoi și lămâie pentru a fi adăugate ulterior în interiorul peștelui.
Pasul 4 – După ce au trecut cele 15 minute, așezați peștele condimentat pe patul de legume și turnați în tavă vinul roze. Dați la cuptorul preîncins la 220 grade Celsius pentru 30-40 de minute.
Pasul 5 – Carasul este gata atunci când este rumenit și poate fi servit atât cald, cu mămăligă, cât și rece. Dintr-un caras de aproape 1 kg vor ieși două porții copioase de pește pentru un prânz sau o cină perfectă. POFTĂ BUNĂ!