Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Pentru cei care savurează peștele și fructele de mare cu gândul la o vacanță relaxantă pe meleagești, avem grecurile o rețetă gustoasă și rapidă cu iz de concediu pe care o puteți pregăti oricând vă puteți primi o cină sau un prz delicios și cop, preparat rapid: calamar cu sos de rosii.
Rețeta de calamar în sos de roșii este perfectă pentru iubitorii de pește, este o sursă bogată de Omega 3 și nutrienți beneficii îndeosebi pentru sistemul nervos. Dă o fugă până la cel mai apropiat supermarket și să trecem la treabă!
INGREDIENTE – calamar cu sos de rosii
– 1,2 kg inele de calamar (pot fi și congelate, pot păstra gustul!);
– 1 conservă roșii cherry cu suc de roșii;
– 1 conservă bulion;
– 1 ceapă mare;
– 3,4 căței de usturoi;
– 4 linguri ulei de măsline;
– 1 legătură de pătrunjel;
– câteva frunze de busuioc verde, proaspăt;
– sare și piper după gust.
Pasul 1 – Se dezgheață inelele de calamar și se spală bine cu apă rece, se așează într-o sit pentru a fi scurs bine. puteți folosi și prosoape de bucătărie pentru a vă asigura că inelele sunt gata pentru preparare.
Pasul 2 – Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Gustul calamarului este dat de aceste două ingrediente pe care le vă deja în bucătăria dumneavoastră!
Pasul 3 – Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie potrivită și se adaugă ceapa și usturoiul. Este important ca acestea să se înmoaie, NU să se rumenească! Se călesc la foc mic. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga și o linguriță de chimion peste ceapă și usturoi.
Pasul 4 – Se adaugă inelele de calamar și se gătesc la foc mediu timp de 3 sau 4 minute, amestecând încontinuu.
Pasul 5 – Acum puteți adăuga și roșiile cherry din conserva cu tot cu sucul din conserva, bulionul, 150 ml de apă caldă, sărea și piperul.
Pasul 6 – Amestecați bine, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați calamarul la foc mediu, timp de 15 minute.
Pasul 7 – Tocați mărunt pătrunjelul și frunzele de busuioc și după gătire le puteți presăra deasupra calamarului. Serviți calamarul imediat și bucurați-vă de savoarea acestui calamar cu sos de rosii deosebit. POFTĂ BUNĂ!