Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Dacă îți place peștele și dorești ceva diferit pe masa ta, poți încerca o specie, care se remarcă atât prin forma sa originală, cât și prin gustul aromat al cărnii sale. Zărganul, recunoscut drept și țiparul de mare, este o pește ce poate fi găsit în apele Mării Negre. Mulți să consume această vertebrată, deoarece oasele sunt de un verde aprins, dar asta doar oferă prezenței de biliverdină. În ciuda acestui fapt, carnea este foarte gustoasă și nu este afectată de substanța verde. Zărganul este o peștență care îi place să trăiască aproape de suprafața apei și care migrează către țărmul românesc în primăvară. Aceștia nu se lasă ușor prinși, cea mai bună bună fiind plasa pentru a fi capturați. Când se caută să fie ademeniți cu undița, odată ce ies din apă, se pot desprinde de capcană. Descoperă câteva informații despre zărgan- peștele cu oase verzi.
Este recomandat să consumăm pește în cantități regulate de două-trei ori pe săptămâna. Astfel, o bună alegere pentru mesle tale poate fi zărganul, care să îndeplinească câteva valori nutritive. Uleiul său natural conține Vitamina D, cum de altfel sunt prezenți și acizi grași Omega-3. Împreună aduc organismului tău un plus nutritiv, benefic imunității tale.
Ce este interesant la această pește este forma sa autentică. Țiparul de mare este destul de lung pentru o pește obișnuit, lungimea lui poate să ajungă la 70 de cm. Este extrem de subțire și comprimat lateral, iar gura să prezinte o serie bogată de dinți ascuțiți și mici. Flexibilitatea corpului său este amplificată de poziția bună a înotătoarelor, deoarece acestea sunt poziționate la o distanță destul de mare de altele. Coloristic, zărganul este cunoscut drept un frumos purtător al nuanțelor de verde. Corpul său este de un verde-albăstrui, abdomenul argintiu, iar cele mai interesante sunt oasele, care sunt în totalitate verzi. Este unicul peste din Marea Neagră, care are oase de o asemenea culoare.
Preparatele culinare ce pot fi realizate cu zărgan sunt clasice, depinde doar de imaginația de a putea face din carnea lui. Importante sunt și garniturile cu care îl vei servi, acestea putând să îi amplifice gustul. Mulți preferă această pește pregătită sub formă de frigărui și lăsat în baie de vin alb, cu frunze de usturoi verde și suc de lămâie, urmând să fie așezat pe grătarul bine încins. Este foarte ușor de servit și destul de simplu de pregătit. Totodată, bucătării îl pregătesc în saramura sau îl afumă, considerându-l o delicatesă. Dacă dorești o masă în familie sau cu prieteni și vrei să oferi ceva aparte, să încerci atât frigăruile, cât și combinația de zărgan cu cartofi dulci, pregătiți la cuptor în de lămâie și pătrunjel verde. Așează pe masă o sticlă de vin, un sos a la grec, câteva salate și voila…o masă copioasă cu un pește gustos și delicios.