Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Știucă este unul dintre cei mai rapizi pești răpitori, fiind ușor de recunoscut după capul cu o formă ciudată, „lopatică”, solzii mici și dinții ascuțiți. Prețul unui kilogram de știută din Delta Dunării pornește de la 16 lei, fiind o pește recunoscută pentru carnea sa gustoasă și slabă, dar cu multe oase. Icrele de știu că sunt o delicatețe culinare, faimoase aromei plăcute și fine.
Prepararea icrelor de știucă nu este mai dificil decât în cazul altor pești, dar necesită mai multă grijă, pentru că nu trebuie să spargem „bobițele” din icre. Astfel, vom folosi o lingura în loc de un mixer. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că luăm icre de știut dintr-o sursă sigură.
Icrele nu se prepară niciodată proaspete, abia scoase din interiorul peștelui. Le puteți săra sau congela pentru a fi siguri că eliminați orice posibil parazit. Ceea ce trebuie să faceți este să vă scoateți din săculețul lor, să vă curățați bine de piele și să vă spălați într-o sit de-a face cu apă rece. Le sărați potrivit și le veți lăsa la frigider pentru 2 sau 3 zile, acoperite de un strat subțire de ulei.
După ce le scoatem de la frigider, le spălăm din nou. Pentru 50 g de icre de știucă vom folosi 100-120ml de ulei de floarea soarelui, zeamă de lămâie după gust, 2 lingurițe de apă minerală, sare, dacă este cazul, și ceapă mărunțită, pentru un gust mai bun și mai aromat. folosi inclusiv ceapă verde, pentru un plus de savoare.
Punem icrele într-un castron, peste care adăugăm puțină zeamă de lămâie și le lămâm așa pentru câteva minute. Adăugăm uleiul treptat și amestecăm încontinuu, prin mișcări circulare. Când amestecul devine mai gros și mai de amestecat, adăugați apă, în funcție de cât de greu de dens vă puteți face minerale. trebuie să mai adăugați lămâie sau sare, după preferi.
Cu toții știm că trebuie să avem grijă la alimentație pentru a avea o inimă sănătoasă, dar ce alimente putem consuma? Datorită conținutului mare de potasiu, sa demonstrat că icrele de știut că contribuie la sănătatea inimii și, mai ales, la reglarea tensiunii. Mai mult de atât, șansele de a face infarct miocardic scad în mod considerabil prin consumul icrelor de știucă.
Înaintând în vârstă trebuie să acordăm o grijă mai mare sănătății min. Icrele de știu că conțin acizi grași Omega 3 și Omega 6 în cantități mari și contribuie la buna funcționare a creierului, astfel, scad considerabil șansele de a dezvolta boli de tip Alzheimer sau parkinson. Memoria va fi întărită, iar celulele nervoase nu vor mai deteriora atât de ușor.
Mai mult de atât, o dietă sănătoasă în care sunt incluse și icre de știută ajutat mult la vindecarea anemiei. Icrele de știucă conțin nutrienți care ajuta organismul în combaterea stărilor de oboseală sau de amețeală.