Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Să descoperim cele mai bune maniere pentru peste. Codul bunelor maniere ar trebui să fie carte de căpătâi pentru fiecare dintre noi. Este foarte important să nu amintim de bunele maniere la fiecare pas, în fiecare acțiune pe care o facem. Însă codul bunelor maniere este important mai ales atunci când suntem la masă. Vom parcurge împreună un ghid ale bunelor maniere pe care să îl aplice atunci când mâncăm pește, crustacee sau icre.
Nu putem mânca peștele la fel cum mâncăm friptura; avem nevoie de cele mai bune maniere pentru peste . Dispunem de un cuțit cu o formă specială și o furculiță de dimensiuni mai mici. De asemenea, cuțitul se folosește doar la tranșare, pentru că peștele nu are carnea tare. Poate fi tranșat cu un cuțit special și mâncat cu furculița. Se desface peștele în două și se îndepărtează șira spinării.
Peștele este foarte moale, de aceea furculița este suficientă. Important de știut este ce facem cu oasele peștelui: le putem pune pe furculița aflată aproape de buze, sau putem să le scoatem folosindu-ne de degete. mâncare (unele persoane sau piele delicată) sau puteți îndepărta și așeza la marginea fariei, sau pe o farfurie specială pentru resturi.
Este total în regulă să refuzăm să servim o porție de stridii dacă nu știm să le mâncăm corect și într-un mod manierat. Partea bună este că există un set de reguli pe care îl putem învăța și practică acasă, așa fel atunci când suntem în oraș putem comanda cu încredere o porție savuroasă de stridii.
Procedăm în felul următor: desfacem scoica, în cazul în care aceasta este închisă, ajutându-ne de lama unui cuțit – poate fi un cuțit special de pește sau un cuțit normal. Cu ajutorul furculiței se scot intestinele și branhiile, acestea având culoarea mai închisă și le veți recunoaște ușor. Se desprinde din articulație stridia și se scoate din scoică. Acum o puteți pune pe farfurie, asezonând-o cu zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
De obicei se servesc fără carapace. În cazul în care să se preocupe, la care participați este mai puțin festiv, creveții pot fi serviți și în carapace. Tot ce trebuie să facem este să le rupem capul, să le îndepărtăm intestinele și să slujească fără a ne murdări prea tare pe mâini. Vom pune carapacea crevetelui pe o farfurie speciala.
La crabi, languste și homari se rup articulațiile cu mâna. Avem nevoie de un clește special pentru a sparge oasele, mai apoi se scoate carnea din coșul pieptului, din picioare și din coadă. Carnea acestor crustacee se servește alături de pâine prăjită și unt. De asemenea, de reținut este faptul că trebuie să avem un bol cu apă lângă noi pentru a ne clăti degetele, când servim astfel de preparat. Nu uita să așezi un bol de apă pe masă atunci când servești astfel de preparat.
Icrele negre și icrele de Manciuria se servesc aduse pe un platou, pe felii rotunde și mici de pâine prăjită, unse cu unt, peste care se pun icrele. Dacă se oferă în cartonașe, nu vom pune în farfurie cu lingurița de serviciu o cantitate rezonabilă și nu vom face sandwich-uri mici. Dacă sunt servite icre obișnuite, le putem unge pe o felie mai mare de pâine, după care o vom tăia cu cuțitul ținut în mâna dreaptă și furculița în stânga.