Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Despre pestele fitofag – De ce sa alegi o pește precum fitofagul? Ei bine, trebuie să știi că emblema speciei din Delta Dunării este acest exemplar de pește, a frumos carne putem spune că este de viață nobilă. Cu un gust impresionant de delicii, carnea sa este o delicatesă în fața gurmanzilor și clienților. Denumit și sângerul, acest deosebit pește a fost adus în Europa, ca în cele din urmă să fie crescut în iazuri și heleșteie. Din fericire și România se bucură de o variatate largă de exemplare de fitofag , acestea ajungând în Delta Dunării în anul 1960. Ca origine, sangerul aparține Siberiei și Chinei, fiind recunoscută odată cu trecerea timpului în toată lumea.
Fitofagul este unul dintre cei mai mari pești din Delta Dunării, iar gustul său divin este direct proporțional cu măsuratorile sale, deoarece este absolut delicious. De obicei se găsește la o lungime de 35-40 cm, cele mai mari exemplare având 110 cm, iar greutatea poate să atingă maxim 50 kg. Când vine vorba de forma fizică, această vertebrată are un corp ușor alungit și destul de comprimat pe laterale. Ce îl face special este capul, care de obicei este foarte mare și prevăzut cu o gura la fel de dezvoltată. Intreg corpul este acoperit de o plasă de solzi mici și caduci. Pe spatele acestuia se îmbină o culoare variată de cenușiu-verzui, care uneori tinde către negru-cenușiu. Lateralele sale sunt argintii, iar abdomenul se prezinta sub o nuanță albicioasă. Fitofagul este printre puțini pești care se hrănesc fitoplancton, adică preferă mai mult plantele subacvatice, decât micile exemplare de pește. Este ușor de crescut, deoarece prinde foarte repede în greutate și lungime. În doar doi ani poate să ajungă la 2 kg, mult mai repede decât alți pești obișnuiți. Valoric foarte important, ajungă la prețuri destul de înalte, asta poate să-și petreacă foarte mult și a modului în care se dezvoltă în câteva luni.
Despre pestele fitofag – Cele mai bune preparate culinare
Dacă ești dorești sau savoare de excepție pe masa ta, ei bine…fitofagul este alegerea perfectă. Carnea sa este ușor grasă, fiind bogată în proteine și acizi grași Omega-3, iar gustul…te va lăsa pur și simplu impresionat de aroma sa delicioasă. Nu mai este un secret că această pește are o carne fragedă și de un gust absolut încântător pentru papilele gustative. Apreciată de marii bucătari ai bucătărie internaționale, carnea de fitofag face furori în cele mai bine pregătite mâncăruri cu specific de pește. Orice ai alege să pregătești din fitofag, fii convins că nu vei rămâne dezamăgit. Rețele culinare sunt de o varietate neimaginabilă, carnea de sânger fiind adaptabilă oricărui tip de gătit. Oricum ai alege să o pregătești, gustul va fi la fel proeminent. Una dintre cele mai bune alegeri, pe cât de clasică poate să fie, este să vă pregătească pur și simplu pe grătar. Pielița se va încrusta, iar carnea din interior se va frăgezi și ușor umezi. Pur și simplu râvnești după un asemenea pește. Poți alege și varianta de a îl umple cu legume proaspete și să îl adaugi la cuptor. Desigur, nu uita să îl acompaniezi cu garnituri simple și ușoare, iar astfel, masa ta va fi o regească.