Caracatita cu sos de rosii

Caracatița este o delicatesă pentru bucătari și gurmanzi. Reușește să ne încânte de fiecare dată cu aroma sa delicioasă odată ce este preparată. Astăzi o gătim în bucătăria Fish to Door alături de tine. Te invităm să iei parte la o rețetă gustoasă ce poate fi pregătită chiar la tine acasă. Alege caracatița de pe Fish to Door și gătește pentru familia sau prietenii tăi caracatita cu sos de rosii. Spor la bucătărit!

Caracatita cu sos de rosii

Ingrediente

–          Caracatiță

–          Ceapă verde

–          Usturoi verde un fir

–          100 ml de suc de portocală

–          300 ml de vin alb

–          50 grame unt

–          Sare și piper

–          Coriandru

–          2 linguri de bulion.

Mod de preparare- caracatita cu sos de rosii

1.      Se curăță și se spală caracatița. Urmează un ghid despre cum să pregătești o caracatiță în cazul în care nu ai mai făcut asta până acum. Carnea ei este destul de pretențioasă și are nevoie de multă atenție atunci când este curățată.

2.      Se pune caracatița la fiert timp de 30 de minute în apă cu sare.

3.      Se curăță ceapa și usturoiul, urmând să fie tocate mărunt. Ai nevoie de 4 legături de ceapă verde și una de usturoi.

4.      Într-o tigaie încăpătoare vei topi untul, peste care vei pune ceapa și usturoiul. Le lași să se călească puțin. Torni sucul de portocale și vinul.  

5.       Caracatița se scoate din apa clocotită și se lasă la scurs, urmând să fie pusă în tigaie. Se lasă la înăbușit câteva minute.

6.      După ce s-a legat sosul vei condimenta cu sare, piper și coriandru. Nu uita de cele două linguri de bulion.

7.      Servește aceasta caracatita cu sos de rosii cu o garnitură de orez sau cartofi! Poftă bună și gust în farfurie!

Am aparut in...

Abonamentele nu mai sunt disponibile.

Dorim să vă informăm că am eliminat complet sistemul de abonamente.