Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Uneori dorești să mănânci ceva ce se poate pregăti rapid, dar care să fie și gustos și sănătos? Știai câte avantaje pot avea fructele de mare, în special calamarul? Mai multe despre beneficiile lor pot citi pe Fish to Door . Însă, până atunci, ce spui să încercăm o rețetă de calamar la cuptor cu legume? O delicatesă culinară care te face să-ți lingi degetele. Nu numai că este gata în mai puțin de 40 de minute, dar și gustul este unul nemaipomenit. Ești gata să începi? Să vedem ce spune lista de ingrediente.
– 5 bucăți de calamar
– 2 bucăți mici
– 1-2 ardei galbeni sau verzi
– Jumătate dintr-un morcov mare
– Sare, piper, fulgi de chilli, rozmarin
– Usturoi praf
Sos pentru calamar la cuptor: sare, muștar, ulei de măsline, suc de lămâie.
1. Se curata calamarii si se spala bine. Se lasă întregi!
2. Legumele pot fi tăiate după propria plăcere: cubulețe, feliate etc.
3. Într-o tavă se pune hârtie de copt (două straturi).
4. Carnea de calamar va fi unsă cu sare, usturoi, chilli și câteva crenguțe de rozmarin se pun peste.
5. Într-un bol sunt condimentate legume tăiate cu sare și piper + alte condimente după propriul gust.
6. Calamarii sunt așezați uniform în tavă, iar peste vor fi adăugate legume. Com este acoperită cu alte două foi de copt. Se pune la cuptor timp de 40 de minute.
7. Sosul se pregătește într-un bol cu: un vârf de sare, o lingură de ulei de măsline, suc de la o jumătate de lămâie, o lingura muștar.
8. După cele 40 de minute, se scoate tava. Legumele se pun într-o farfurie și peste calamarii. Sosul poate fi pus direct peste aceștia sau fiecare se servește.
9. Preparatul este delicios în compania unor bruschete cu usturoi și un pahar de vin sau bere rece.
10. Poftă bună la calamar la cuptor și nu uita că pe Taverna Racilor găsești inspirația de care ai nevoie pentru a găti!