Îmbinăm mâncarea asiatică și fructele de mare, mai exact, vă propunem sau rețetă simplă de risotto cu creveți. Adăugăm și o salată de roșii cherry, un vin alb și voila, o masă copioasă și delicioasă! Noi suntem încântați de gustul acestui preparat și suntem convinși că și pe tine te va bucura. Să mergem în bucătărie și să înceapă să gătim, nu?

Lista de ingrediente de care avem nevoie pentru risotto cu creveti aceasta urmatoare:
- 200 g creveți congelati;
- 150 g orez pentru risotto;
- 2 căței de usturoi;
- 1 ceapă;
- 50 g unitate;
- 1 pahar de vin alb;
- 50 g parmezan;
- 2 linguri ulei de măsline.
Nu trebuie să vă îngrijorați asupra modului de pregătire, pentru că această rețetă este foarte simplă, și rezultatul final este de-a dreptul delicii.
Pentru început trebuie să tăiați ceapa și usturoiul mărunt, pe care le veți căli împreună într-o tigaie încinsă, în care ați pus uleiul de măsline. Când acestea sunt rumenite, adăugați orezul și amestecați ușor pentru a nu se arde. Când uleiul este absorbit de orez, nu rămâne decât să vină tot vinul peste acesta.
Peste tot conținutul din tigaie, puneți apă cât să cuprindă tot orezul, urmând să lăsați tigaia să fiarbă ușor. Fiți atenți la mersul acesta, deoarece orezul va scădea și va avea tendința să se lipească. Completați cu apă de fiecare dată când face asta.
Când veți considera că orezul a fiert, veți pune și creveții peste acesta, urmând să vă mai lăsați fiert încă 3 minute. La final nu mai rămâne să adaugi untul și parmezanul și este GATA, risotto cu creveti voila!