Oferi
Oferiți detalii suplimentare despre oferta pe care o derulați.
This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.
Cel puțin o dată ați auzit de faimosul borș de Deltă. Chiar dacă rețelele sunt bine păstrate către localnici, nu am dorit să încercăm să vă oferim o tentativă de borș de șalău. Astfel, dacă veți putea la acest preparat, veți avea posibilitatea să faceți acasă, doar urmând rețeta noastră. Pentru cei ce iubiți peștele, o astfel de mâncare este o adevărată delicatesă, ce merită salvată din plin.
Să nu vă sperie gândul că un borș este foarte greu de gătit. Într-adevăr, probabil cel autentic de Deltă necesită mult timp, însă, rețetele originale ale acestui preparat sunt bine cunoscute doar de aceia ce locuiesc în zona Dunării. Noi vă oferim o variantă mai simplă a preparatului, dar care este fantastic de bună și gustoasă.
Primul pas constă în curățarea foarte bună a peștelui. Asigurați-vă că l-ați spălat bine și apoi tăiați-l în bucăți măricele și egale totodată. Presărați sare peste ele și lăsați-le deoparte până când începe să fiarbă.
În oala cu apă veți toca mărunt toate legumele, ca în cele din urmă, după ce acestea au fiert suficient, să adăugați și bucățile de șalău. Lăsăți să fiarbă bine aproximativ 7 minute. În acest timp, într-un alt vas, dați în clocot borșul, pe care îl veți torna peste pește. Nu uitați de paste de roșii, ce trebuie și ea adăugată odată cu borșul. Se lasă totul la foc mic până când peștele fierbe și devine fraged.
Când se apropie de final, opriți aragazul și presărați leușteanul verde bine tocat. Mai așteptați încă 15 minute și astfel, îți poți ține de casă va fi gata. Bucurați-vă de gustul și aroma lui, dacă vă puteți mânca sau adevărată delicată culinară din bors de salau, încercați să ajungeți în Deltă.