Creveti la cuptor

Ai venit de la job și tot ce vrei este să mănânci ceva gustos și rapid? Nu mai ai dispoziția necesară să pregătești ceva sofisticat…înțelegem, iar din acest motiv, noi avem o recomandare pentru tine și anume, creveti la cuptor cu unt cremos, pătrunjel verde și usturoi aromat. Nu te îngrijora, totul este gata cât ai spune CREVETE. Ai nevoie de foarte puține ingrediente și aproximativ 15 minute din viața ta. Curios, curioasă să descoperi rețeta aceasta delicioasă?

Creveti la cuptor

Lista de ingrediente- creveti la cuptor

–          500 grame creveți (aproximativ 25 de bucăți)

–          Sare, piper, fulgi de chilli

–          30 grame de unt

–          1 legătură de pătrunjel

–          2 căței de usturoi

Mod de preparare- creveti la cuptor

Primul pas: se toacă mărunt pătrunjelul și se pisează bine împreună cu cățeii de usturoi. Se adaugă un vârf de sare. Dacă întâmpini probleme, poți pune o lingură de ulei simplu sau de măsline pentru a se pisa mai ușor.

Al doilea pas: peste pasta obținută, se adaugă și untul. Pisează și amestecă în continuare până obții o pastă verde și cremoasă.

Al treilea pas: creveții se curată și se spală bine. Se vor curăța de cap și coji, urmând să fie despicați pe jumătate din spate. Atenție! Nu tăia pentru a obține două bucăți, crevetele trebuie să fie doar despicat și dintr-o singură bucată, precum ai da o gaură în el, aceasta urmând să fie umplută.

Al patrulea pas: într-o tavă mare sunt așezați creveții cu partea despicată îndreptată în sus.

Al cincilea pas: pasta obținută va fi îndesată în crevete. Întreaga suprafață despicată trebuie acoperită cu compoziția de unt. Peste vei presăra sare și câțiva fulgi de chili/piper.

Al șaselea pas: bagă tava la cuptor la 250 grade C, pe nivelul 2. Urmează să programezi cuptorul pe opțiunea grill, timp de 3 minute. Creveții vor fi albi pe partea cu untul și portocalii sub.

Al șaptelea pas: se scot pe o farfurie, se presară sare și suc de lămâie. Se servesc imediat cu felii de lămâie.

Poftă bună la creveti la cuptor și spor la gătit! Nu-i așa că este un preparat foarte simplu și ușor de gătit? Dacă vrei să ai parte de cei mai buni creveți, te invităm la Taverna Racilor și pe Fish to Door pentru a comanda creveții preferați.

Am aparut in...