Specii de peste cu carne grasa

Tot ce trebuie să știi despre un peste cu carne grasa este că e de un gust delicios! Chiar dacă uneori poate fi destul de ,,greu” pentru organism și ai senzația că mâncarea devine uleioasă, află că  un peste gras este un foarte bun aliment bogat în Omega 3 și vitamina A. Dacă îl vei asezona cu ingredientele potrivite și îl vei servi cu garnituri ușoare, ai siguranța că te vei bucura de un preparat cu totul apetisant. Însă, haide să vedem care sunt speciile de peste cu carne grasă pe care le poti gasi si pe Fish to Door.

Specii de peste cu carne grasa

Crapul

Alege să îl pregătești pe grătar cu câteva legume proaspete fripte și savurează din plin acest delicios peste cu carne grasa. Crapul este renumit pentru frăgezimea cărnii, pentru gustul și textura acesteia. Cei mai mulți îl preferă pe grătar, majoritatea beneficiilor nutritive rezistand în timpul preparării. De ce fel de substanțe beneficiază crapul? Conține vitamine, proteine, acizi grași Omega-3, magneziu, fosfor și multe altele. Cert este că acest peste este o minune în bucătărie și savurat de orice gurmand pasionat de preparatele din peste gras.

Specii de peste cu carne grasa

Păstrăvul

Renumit în România și poate cel mai popular peste românesc, păstrăvul face ravagii cu carnea lui grasă și apetisantă. Peste de apă dulce, face parte din speciile ce conține o cantitate mică de mercur, ceea ce îl face foarte sănătos pentru organism. Ce mai conține păstrăvul? Este recunoscut pentru acizii grași Omega-3, vitamina D și B12, acidul folic și proteine. Toate acestea aduc o serie de avantaje funcționării organismului. Peste de munte, păstrăvul poate fi savurat în mod special la saramură și pus pe grătar. Dacă încă nu ai gustat, te îndemnăm să o faci, este un preparat divin!

Specii de peste cu carne grasa

Macroul

Macroul este unul dintre peștii cu carne grasă. Nelipsit de pe masa românilor în zilele de sărbătoare, macroul oferă gust în farfurie, iar pe lângă asta, poate fi pregătit într-o mulțime de moduri. Macroul conține, de asemenea, și o varietate de substanțe precum: seleniu, magneziu, fier și fosfor. În unele specii, 30 identificate, regăsim și vitamina A, potasiu, zinc și sodiu. Toate acestea fac din macrou un peste cu carne grasă căutat pentru savoarea lui.

Specii de peste cu carne grasa

Somon

Și pentru că ce-i mai bun păstrăm pentru la final, îți spunem că somonul este și el un peste cu carne grasă și poate cel mai râvnit și iubit peste din lume. Peste de ocean, somonul diferă prin culoare, unele specii fiind roz, altele roșii. Preparat în marile restaurante după cele mai savuroase rețete, somonul conține niacină, vitamina B12, potasiu, fosfor și seleniu. Extrem de apetisant, acest peste se bucură de aprecierea multor bucătari. Tu în ce fel ai alege să îl prepari?

Specii de peste cu carne grasa

Am aparut in...