Mereu este loc de o salată sănătoasă și gustoasă. Noi îți recomandăm această salata cu calamar. Ușor de pregătit și extrem de delicioasă, îți va încânta papilele gustative. Nu ai nevoie decât de câteva minute și foarte puține ingrediente. Urmează pașii și vei obține un preparat aromat și benefic pentru sănătatea ta.
Ingrediente– salata cu calamar
– Calamar
– 3 căței de usturoi
– O ceapă
– 3 foi de dafin
– O jumătate de ardei roșu
– Legume de la oțet (castravete, morcov, conopidă)
– Pătrunjel verde
– Ulei de măsline, oțet, sare și piper.
Mod de preparare- salata cu calamar
1. Se curăță și se fierbe calamarul, împreună cu câteva felii de ceapă, foi de dafin, trei căței de usturoi, sare și 4 linguri de ulei de măsline.
2. Când acesta este fiert, se trage la tigaie în ulei de măsline pentru câteva minute, atât cât să se rumeneasca puțin.
3. Într-un bol se pun feliate ceapa rămasă, ardeiul, legumele de la oțet și pătrunjelul.
4. Totul se amestecă bine cu oțel, ulei de măsline, sare și piper.
5. Calamarul va fi tăiat felii mici, urmând să fie adăugat în bolul cu legume. Se condimentează după gust cu sare și piper.
6. Pentru un plus de prospețime, poți adăuga foarte puțină zeamă de lămâie.
7. Se lasă la rece timp de o oră și poate fi servită cu felii de pâine prăjită. Poftă bună!