Doradă la cuptor în hârtie de copt

Credem că mulți ne dorim preparate gustoase, sănătoase și pe care să le pregătim cât se poate de repede, deoarece pofta și timpul nu stau în loc. Tocmai din acest motiv, ne-am gândit să vă oferim o rețetă simplă, dorada la cuptor, dintr-un pește absolut deosebit la capitolul GUST și CALITATE. Dorada poate fi gătită în foarte multe feluri, dar noi am ales ceva mai simplu și sănătos pentru voi. O puteți comanda de pe fishtodoor.ro și să începeți să gătiți. De rețetă și de indicații ne ocupăm noi.

Doradă la cuptor în hârtie de copt
Doradă la cuptor în hârtie de copt

Pentru început veți avea nevoie de următoarea listă de ingrediente pentru dorada la cuptor:

  • 1 dorada de cca. 400 g
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper negru măcinat
  • câteva felii de lămâie
  • 2-3 frunze de busuioc proaspăt (sau puțîn busuioc uscat)
  • 2 căței de usturoi feliați subțire

Al doilea pas este reprezentat de pregătirea peștelui. Trebuie curățat în totalitate de solzi, bine spălat și uscat cu șervețele de bucătărie. Când ați terminat de pregătit dorada, o veți așeza pe o foaie de copt, care să fie destul de mare. Condimentați-o cu sare și piper atât pe interior, cât și pe exterior.
Pentru un gust fresh și ușor acrișor, tăiați câteva felii de lămâie pe care să le așezați în interiorul peștelui. De altfel, pisați câțiva grăunți de usturoi pe care îi veți pune peste doradă. Aromați totul cu câteva picături de ulei de măsline și așezați o frunză de rozmarin peste.
Peștele se împachetează bine și se pune la cuptor. Acesta se va pregăti în sucul propriu, păstrându-și savoarea și gustul aromat.
În tavă puteți pune și câteva legume: ardei, dovlecei, ciuperci sau cartofi, pe care să le aromați cu diferite condimente. În special cartofii sunt foarte gustoși atunci când sunt presărați cu frunze de rozmarin sau busuioc.
La final nu mai rămâne decât să vă bucurați de frăgezimea cărnii de doradă, de gustul și aroma acesteia. Nu uitați de paharul de vin alb și desigur, savurați din plin acest splendit preparat culinar! 

Am aparut in...