Beneficii peste- Cum să îți convingi copilul să mănânce pește și fructe de mare?

Ți s-a întâmplat adeseori să pregătești un prânz copios, iar copilul tău să nu vrea să mănânce, doar pentru că pe masă era un pește? Este bine știut că majoritatea celor mici refuză preparatele cu peste. De ce? Cei mai mulți nu suportă mirosul, alții nu sunt încântați de aspect, iar o parte pur și simplu nu sunt atrași de gustul cărnii. Însă, ce poți face să introduci în meniul lor și peștele? De ce ar trebui să faci asta? Peștele este un foarte bun aliment benefic pentru organism, având o gamă largă de vitamine și substanțe nutritive. Carnea lui îți va ajuta copilul să aibă o imunitate mai puternică și îl va feri de anumite afecțiuni.

Beneficii peste- Cum sa iti convingi copilul sa il manance?

Pentru a îl convinge există câteva reguli. Pentru început trebuie să te asiguri că ai cumpărat cel mai bun pește. Mai exact, un peste calitativ și proaspăt, pe care îl poți comanda chiar de pe Fish to Door. Cum spuneam, mulți copii fug de mirosul pe care peștele îl are atunci când este gătit, astfel, recomandat ar fi să pregătești carnea lui într-un spațiu liber, nu în apartament. Cel puțin, încearcă să nu aibă contact cel mic cu timpul în care îl prepari.  

Beneficii peste- cum să îți convingi copilul să mănânce pește și fructe de mare?
Beneficii peste- Cum să îți convingi copilul să mănânce pește și fructe de mare?

Beneficii peste

Forma este foarte importantă! Copiii sunt atrași de lucrurile prăjite. Nu îți recomandăm să prajesti constant carnea de pește, poți citi mai multe în articolul nostru despre dezavantajele unui peste prăjit, însă, pentru început poți să îi oferi și câteva mese cu peste prăjit în crustă. Încântă-l cu bețișoare de pește în crustă de pesmet și ai siguranța că îi vor plăcea. Adaugă și câteva sosuri și vei obține un KFC din carne de peste. Un alt aspect important, în cazul copiilor care nu au nicio problemă cu mirosul, este să gătiți împreună. Nu refuza prezența copilului tău în bucătărie, mai ales când îți dorești să îl convingi să mănânce un anumit aliment. Lucrați împreună, implică-l în activitatea ta și vei observa dorința lui pentru a-și mânca preparatul final.

Beneficii peste- cum să îți convingi copilul să mănânce pește și fructe de mare?
Beneficii peste- Cum să îți convingi copilul să mănânce pește și fructe de mare?

Ușor, ușor vei putea adăuga lucruri noi și amuzante, precum un crab pregătit la abur, sau cleștii racilor. Joacă-te cu el și cu alimentele pe care vrei să le gătești. Creează o poveste legată de scoici și perle, astfel, îl vei face curios să le descopere. Se știe că cei mici sunt atrași de anumite preparate precum paștele, deci, nu mai sta pe gânduri și prepară paște cu scoici. Găsești pe site-ul nostru cele mai bune rețete cu spaghete și carne de scoică.

Acum că știi o parte din sfaturile esențiale (beneficii peste) pentru a îl face pe cel mic să vrea să mănânce pește și fructe de mare, poți începe să le aplici. IMPORTANT! Nu îl forța, lasă-l să descopere singur și nu uita să comanzi peștele și fructele de mare de pe FISH TO DOOR

Am aparut in...