Creveti cu sos de vin și piure de cartof dulce

Dacă dorești să îți încânți invitații cu o rețetă aparte,  îți recomandăm creveti cu sos de vin si piure de cartof dulce. Îți garantăm că îi vei impresiona prin gustul delicios al acestui preparat. La prima vedere poate părea complicat, dar este foarte ușor de gătit. În câțiva pași simplu, vei obține un fel principal cu totul aromat și minunat.

Creveti cu sos de vin și piure de cartof dulce

Lista de ingredientecreveti cu sos de vin

–          Creveți

–          Cartofi dulci

–          Germeni de ceapă sau ridichie pentru decor

–          Busuioc

–          Mărar

–          Curry

–          Cognac

–          1 ceapă

–          Vin (5o ml)

–          Unt

–          Smântână lichidă

–          Curcumă

 

Mod de preparare- creveti cu sos de vin

1.      Se pregătește piureul de cartofi dulci. Se fierb sau se coc, în funcție de preferințele tale. Când sunt gata, se presează bine și se amestecă împreună cu untul, smântâna lichidă și se condimentează cu un praf de curry, sare și piper.

2.      Se pregătesc crevețîi: se curăță bine, se spală și se așează pe un prosop de bucătărie pentru a se usca bine de apă.

3.      Se pune la încins o tigaie cu puțin ulei și unt. Creveții se lasă pe fiecare parte preț de câteva minute. Se adaugă coniacul și se flambează. Se pun pe o farfurie.

4.      Verdețurile se toacă mărunt și se adaugă într-un bol. Peste vei pune ulei de măsline și sare, urmand a fi amestecate bine. Acesta este un prim sos.

5.      Al doilea sos este realizat cu vin. Se toacă mărunt ceapa și se amestecă într-un bol împreună cu puțin unt și ulei de măsline. Se lasă timp de 8 minute, urmând să fie adăugat vinul. Se lasă deoparte timp de 10 minute. După acest timp se condimentează cu o linguriță mică de curcumă (turmeric) și puțină smântână lichidă. Întreg conținutul se pune în blender. Vei obține o pastă aromată.

6.      Acum că toate ingredientele sunt gata, nu rămâne decât să fie așezate în farfurie. Poți alege ce decor dorești, folosindu-te de germenii de ceapă. Alege un decor simplu pe măsura preparatului gătit.

7.      Servește acesti creveti cu sos de vin cu voie bună!

Am aparut in...