Haide sa descoperim cele trei retete simple de peste! O rețetă simplă de pește la cuptor într-o după amiază de duminică poate fi cea mai bună idee pentru împătimiții preparatelor din pește. Peștele la cuptor se prepară foarte ușor, este foarte gustos, aromat și poate fi preparat chiar și de începătorii din arta gastronomiei. Partea bună la acest preparat este faptul că nu trebuie să facem mult efort pentru a obține o cină sau un prânz copios. Hint: poți cumpăra pește chiar de pe Fish to Door cu un simplu click.
Trebuie doar să curățăm solzii peștelui, să îi îndepărtăm intestinele și să îl spălăm cu apă rece pentru a ne asigura că peștele este perfect pentru preparare. Crestați peștele cu un cuțit ascuțit la o distanță de 2-3 centimetri. Poți folosi orice fel de pește.
Retete simple de peste
Pește la cuptor cu lămâie, usturoi și unt
Taie peștele file și așează-l într-o tavă unsă cu unt. Amestecă zeama de la o jumătate de lămâie, piperul și sarea și toarnă totul peste pește, pentru a căpăta o aromă acrișoară. Ungem peștele cu ulei, tocăm câteva frunze de mentă (poate fi și uscată) și le presărăm peste pește. Acum putem lăsa peștele la frigider pentru câteva ore, pentru a prinde toate gustul delicios al mentei.
Scoate peștele din frigider și adaugă câteva cuburi de unt peste el. Poți tăia și câteva felii de lămâie, pentru a le așeza în tavă. Adaugă usturoi, ierburi și condimente, după gust. Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius, pune tava cu peștele și ține la cuptor până prinde o culoare aurie. Poți servi cu legume la grătar sau simplu.
Pește la cuptor cu vin alb
Dacă îți dorești o rețetă simplă de pește, preparată într-un timp foarte scurt, avem soluția. Trebuie doar să cureți peștele de solzi, să îi îndepărtezi intestinele și branhiile, să îl speli cu apă rece, să îl crestezi sau să îl tai bucăți și să îl usuci ușor cu prosoape de bucătarie.
Preîncălzește cuptorul, toacă în bucăți mari două cepe și câțiva căței de usturoi și așează totul într-o tavă, cu ulei. Așează peștele și condimentează totul după gust: poți pune ierburi aromatice, boia, piper, lămâie. Pentru mai multă savoare, adaugă vin alb în tavă. Peștele va fi foarte aromat și frăgezit. Te-a convins aceasta reteta din gama celor trei retete simple de peste?
Pește la cuptor cu legume
Ai legume în frigider și nu știi ce să faci cu ele? Răspunsul e simplu: pește la cuptor cu legume. Poți să condimentezi peștele cu cimbru, boia de ardei dulce, piper, usturoi granulat și alte condimente pe care le ai în bucătărie, după gust. Peștele trebuie să fie condimentat atât la interior, cât și la exterior. Lasă peștele deoparte pentru 15 minute, timp în care va prinde gustul tuturor aromelor adăugate, și te poți ocupa de celelalte ingrediente.
Unge o tavă potrivită și încăpătoare cu ulei și pune ceapă tocată în tavă sub forma unui pat peste care va fi așezat peștele. Curăță usturoiul, taie-l rondele, spală și taie felii o lămâie și adaugă totul în tavă, peste ceapă. Păstrează niște ceapă, usturoi și lămâie pentru a le adăuga ulterior în interiorul peștelui. După ce au trecut cele 15 minute, așează peștele condimentat pe patul de legume și toarnă în tavă niște vin roze. Pune-l la cuptorul preîncins la 220 grade Celsius pentru 30-40 de minute. Când este rumenit îl poți scoate din cuptor și poate fi servit imediat. Acestea au fost cele trei retete simple de peste.