Top 3 pești gustoși și calitativi

Te-ai întrebat care sunt cei mai buni pești atunci când vorbim de gust și calitate? Care sunt speciile ce reușesc să suprindă prin savoarea de excepție și prin frăgezimea apetisantă a cărnii? Ei bine, odată ajuns aici vei afla ce pești și-au câștigat locul în topul celor mai bune specii cu gust și de calitate superioară. Un avantaj al acestor pești este că pot fi achiziționați foarte simplu de pe fishtodoor.ro, prețurile lor fiind foarte accesibile cumpărătorilor, în special celor abonați.

Top 3 pești gustoși și calitativi
Top 3 pești gustoși și calitativi

Nu mai este un secret că peștele este alimentul minune pentru sănătate. Condițiile pe care le îndeplinește la nivelul organismului sunt de-a dreptul fantastice. Un pește mic, care face cât 10 alimente, deoarece este bogat în proteine, vitamine și acizi. Până și grăsimile lui sunt un avantaj pentru sănătatea și buna formă a corpului. Cei trei pești din topul celor mai buni, îndeplinesc pe rând o varietate de beneficii.

Fitofag
Carnea de fitofag este pur și simplu excepțională, oricare iubitor de pește fiind îndrăgostit de gustul nemaipomenit al acestui exemplar. Este unul dintre cei mai mari pești si Deltei, iar savoarea lui este apreciată la cote înalte de către gurmanzi. Cele mai bune exemplare depășesc măsurătorile clasice ale unui pește, fitofagul aflându-se printre cele mai mari specii regăsite în Deltă. O masă pregătită cu carnea lui, nu va face altceva decât să îți încânte papilele gustative cu un gust delicios și aromat. Este extrem de fraged și de cele mai multe ori carnea lui ți se topește în gură.

Top 3 pești gustoși și calitativi
Top 3 pești gustoși și calitativi

Pălămidă cu spate dungat
În apele Mării Negre regăsim o specie de pește, surprinzătoare datorită savoarei cărnii sale. Pălămida cu spatele dungat este peștele potrivit dacă îți dorești ceva proaspăt și ușor pentru organism. Nu are foarte mult ulei și astfel, preparatele sunt simple și lipsite de acel surplus de ulei. Chiar și așa, nu dezamăgește la capitolul ,,valori benefice.” Dacă o pregătești conform indicațiilor, trebuie să știi că te vei bucura altfel de beneficiile ei. Astfel, încearcă să nu o fierbi sau să o prăjești, alege varianta clasică de grătar sau cuptor. Gustul va fi la fel de bun în oricare dintre variante. Dacă vei mai adăuga și câteva salate sau sosuri, fii sigur că te vei bucura de un adevărat ospăț.

Top 3 pești gustoși și calitativi
Top 3 pești gustoși și calitativi

Am aparut in...