Tigaie picantă cu fructe de mare

Arta culinară este foarte diversificată și se adaptează plăcerilor fiecărei persoane. Cu toții iubim mâncarea tocmai pentru că aveam libertatea de a ne pregăti propriile mâncăruri, după preferințele personale. Astfel se întâmplă și cu ,,tigaia picantă’, care nu, nu este o tigaie propriu-zisă, ci una dintre cele mai gustoase rețete culinare, a cărei aromă este de-a dreptul delicioasă. Dacă adori fructele de mare și iutele, ei bine, acest preparat este alagerea perfectă pentru masa ta. Urmărește indicațiile și vei avea parte de un rezultat fantastic! 

Tigaie picantă cu fructe de mare
Tigaie picantă cu fructe de mare

Ingrediente:

  • 200 gr creveți
  • 200 gr scoici (carne)
  • 200 gr calamari
  • 8 căței de usturoi
  • 8 roșii cherry
  • 1 ardei kapia
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 120 ml vin alb
  • Fulgi de chili
  • 30 gr unt
  • 30 ml ulei de măsline cu ardei iute
  • 1 baghetă
  • Lămâie

Mod de preparare 

În primul rând, creveții trebuie să fie deja prefierți, astfel, se vor pregăti mult mai ușor. În tigaie vei adăuga uleiul de măsline și untul, peste care vei pune usturoiul pisat sau ușor zdrobit. Le vei lăsa la călit timp de aproximativ un minut. Ardeiul îl vei tăia sub formă de rondele și împreună cu roșiile și codițele de la pătrunjel, le vei pune în amestescul din tigaie. Toate se călesc pentru 3-4 minute. 

După acest timp vei adăuga și fructele de mare; carnea de scoici și creveții prefierți. Totodată, nu uita să și condimentezi. Adică, vei pune peste întreg preparatul fulgii de chili, sare, piper și de asemenea vinul. Se lasă la fiert aproximativ 15 minute, iar la final vei presăra și restul de pătrunjel, tocat mărunt.

De obicei, acest preparat se servește cu felii de pâine coaptă și felii de lămâie, care să confere gustului un plus de prospețime. Este foarte simplu de realizat și într-un timp destul de scurt. Rămâne doar să îl savurezi și să te bucuri de aroma sa delicioasă. Poftă bună! 

Am aparut in...