SUPA DE SCOICI CU ROȘII COAPTE ȘI USTUROI

Rețeta următoare ne face să ne amintim cu drag de vacanțele petrecute la mare, distrându-ne la plajă și mâncând preparate gătite cu dragoste la cherhanalele mici din apropierea mării.

Este vorba despre o rețetă veche de supa de scoici care se gătește ușor și ne poartă gândul la cele mai frumoase amintiri de pe malul Mării Negre. Fiind o sursă excelentă de minerale și vitamina B12, scoicile sunt foarte gustoase și pot fi preparate ușor și rapid.

Supa de scoici cu roșii coapte și usturoi
SUPA DE SCOICI CU ROȘII COAPTE ȘI USTUROI

INGREDIENTE supa de scoici

– 1kg de midii;

– 400g roșii proaspete;

– 4-5 căței de usturoi;

– 4-5 fire de ceapă verde (vom folosi doar partea albă);

– 30ml ulei de măsline;

– 1 ardei iute;

– 500ml supă concentrată de legume (o poți prepara simplu acasă, sau o poți cumpăra din supermarket);

– 100ml vin alb;

– cimbru uscat;

– sare și piper după gust;

– pătrunjel pentru servit.

MOD DE PREPARARE- Supa de scoici

Pasul 1 – Puneți roșiile la copt pe grătar sau într-o tigaie de teflon și asigurați-vă că se coc uniform, întorcându-le din când în când.

Pasul 2 – Spălați bine scoicile și asigurați-vă că sunt perfecte pentru gătit.

Pasul 3 – Curățați și tăiați mărunt ceapa (partea albă), ardeiul și usturoiul și căliți-le într-o  tigaie încăpătoare, în ulei de măsline, timp de 2 sau 3 minute.

Pasul 4 – Îndepărtați coaja de la roșiile coapte, mărunțiți-le cu un cuțit și adăugați-le peste ceapa călită. Acum puneți scoicile și cimbrul uscat.

Pasul 5 – Turnați supa de legume, vinul alb și lăsați scoicile să se fiarbă în acest amestec timp de 10 minute. Asigurați-vă că puneți un capac peste vasul în care fierb scoicile.

Pasul 6 – Scoicile se vor desface; dacă vedeți că nu s-au desfăcut toate, luați scoicile închise și aruncați-le: acestea nu sunt bune pentru consum.

Pasul 7 – Serviți supa de scoici caldă; puteți să presărați pătrunjel tocat peste scoici pentru un gust mai aromat. POFTĂ BUNĂ!

Am aparut in...