Fructele de mare sunt sanatoase pentru inimă?

Fructele de mare sunt sanatoase pentru inima? Probabil cei mai mulți dintre noi se gândesc atunci când mănâncă ceva nou, ce fel de beneficiu ne aduce acel aliment?! Și este normal să facem asta, pentru că, în principiu, mâncăm atât din poftă, dar mai ales pentru a oferi organismului nostru toate substanțele de care are nevoie zi de zi. Printre cele mai bune produse comestibile se enumeră și fructele de mare, care au o mare influență asupra bunei funcționari a inimii. De ce? Vom descoperi împreună!

Fructele de mare sunt sanatoase pentru inimă?
Fructele de mare sunt sanatoase pentru inimă?

Sfaturile cu privire la diete și mesele pe care trebuie să le luăm se schimbă poate de la o zi la alta, în funcție de timp, persoane etc. Este destul de greu să facem distincția între ceea ce este la modă și ce este cu adevărat folositor corpului nostru atunci când vine vorba de alimentație. Însă, un lucru este cert și anume, prezența de acizi grași Omega-3 în organism este extrem de benefică. Unde își fac cel mai bine simțită prezența? La nivelul inimii, și da, fructele de mare ce conțin din plin acizi grași sunt foarte apreciate în organism. Astfel, consumul lor nu vă vor aduce decât o serie de beneficii pentru inimă.

Fructele de mare sunt sanatoase?

Ce sunt acizii grași Omega-3?  

Acizii grași Omega-3 sunt grăsimi principale, polinesaturate, pe care organismul nu le poate produce de unul singur, astfel, este nevoit să le primească din alte surse, adică din alimente. Sunt trei mari tipuri  de Omega-3: acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Aceștia se găsesc în fructele de mare. Mai există și acidul alfa-linolenic (ĂLA) ce îl putem găsi în semințe și nuci, și el la fel de benefic pentru organism.

Fructele de mare sunt sanatoase pentru inimă?
Fructele de mare sunt sanatoase pentru inimă?

Fructele de mare sunt sanatoase?

Acizii grași Omega-3 sunt foarte buni pentru funcționarea inimii, la nivelul ritmului și frecvenței cardiace, sângelui (coagulare) și de asemenea, asigură relaxarea vaselor de sânge, rezistența la inflamații și mențin o tensiune arterială sănătoasă. Însă, acești acizi nu acționează decât la nivelul sistemului circulator, ci sunt foarte benefice și pentru sistemul respirator, endocrin și imunitar. Toate acestea adunate, ajută la o mai bună funcționare a organismului, reduc riscul unui atac de cord, accident vascular cerebral și multe alte afecțiuni ce pot avea consecințe grave.

Doctorii și experții în domeniu, confirmă că fructele de mare sunt sănătoase pentru inimă, iar consumul lor regulat nu ne aduce decât o gamă bogată de avantaje. Care este „doza” recomandată de fructe de mare? Este indicat să fie consumate de două ori pe săptămână, iar astfel, oricare dintre voi poate să se bucure de beneficiile aduse organismului datorită acizilor grași Omega-3.

Am aparut in...