Stridii beneficii pentru organism- 5 secrete

Îți dorești să consumi stridii, dar încă nu te-ai convins de ce beneficii nutritive te-ai bucura? Cauți cele mai bune stridii beneficii, proaspete și gustoase? Ei bine, ești în locul potrivit, pentru că noi îți vom prezenta de ce este indicat să mănânci aceste minunății ale mării și de asemenea, îți vom spune că pe Fish to Door sau la Taverna Racilor București găsești cele mai bune stridii din țară. Nu trebuie decât să urmezi articolul nostru și la final să ne spui dacă te-am convins. Cum? Comandând stridiile! Însă, până acolo, haide să vedem de ce sunt bune pentru organism.

Stridii beneficii nutritive

Stridii beneficii pentru organism- 5 secrete

Stridii beneficii- Afla care sunt avantajele consumului de stridii!

Pentru început trebuie să știi că populația de stridii din lume a început să scadă semnificativ, însă, din fericire în Marea Neagră găsim o foarte bună specie pentru consumat, râvnită de către clienți și gurmanzi. Stridiile pot fi consumate crude, asortate cu diferite sosuri, dar pot fi și pregătite, carnea lor fiind un adevărat deliciu în bucătărie. Cu o textură moale și ușor de consumat, cei mai mulți le preferă crude, deoarece gustul este cu totul special.

Stridii beneficii pentru organism- 5 secrete

Stridiile ajută la creșterea circulației sângelui, mai exact, acestea conțin o cantitate mare de fier, esențială pentru buna funcționare a organismului. Globulele roșii din sânge se formează și cu ajutorul conținutului de fier, acestea fiind esențiale în transportul gazelor respiratorii în corp. În plus, fierul este un factor în împiedicarea apariției anemiei, provocată chiar de lipsa lui, așa numitul deficit de fier. Odată ce consumi stridii, corpul tău se va bucura de cantitatea de fier de care are nevoie pentru a funcționa corespunzător, transportul oxigenului va fi mult mai eficient, iar organele vor fi într-o continuă mișcare optimă organismului.

Stridii beneficii

Aceste mici minunății ale mării conțin și zinc, extrem de important în imunitatea corpului. Consumul de stridii îți va asigura cantitatea optimă de zinc. La ce este folositor zincul în corp? Ei bine, odată ce ai parte de o rană, zincul întărind sistemul imunitar, pe lângă faptul că amplifică puterea organismului de a se apăra, susține și buna și rapida vindecare a rănilor. Corpul tău va fi ferit de microbi și infecții cauzate de diferite bacterii.

Stridii beneficii pentru organism- 5 secrete

Pe lângă fier și zinc, stridiile conțin și calciu, fosfor, seleniu. Toate acestea reușesc să susțină sistemul osos, oferind corpului o putere mai mare asupra oaselor. Împreună amplifică durabilitatea lor, făcându-le mult mai puternice și rezistente, densitatea minerală osoasă fiind în creștere.

Acum că știi o parte din beneficiile stridiilor (stridii beneficii), ce spui, te tentează? Nu rămâne de făcut decât să le servești de pe terasa Taverna Racilor și să te bucuri de gustul lor apetisant.

Am aparut in...