Consumul de peste- Știai de ce unele persoane îl refuză ?

Stiai de ce unele persoane refuză consumul de peste zilnic? De câte ori nu ți s-a întâmplat să găsești pe internet informații ale căror conținut îți punea semne de întrebare? Sau articole care povesteau același lucru, dar din perspective diferite, unele poate chiar false? Este foarte util să avem acces la internet, însă, de multe ori ne lovim de informații care nu ne prezintă în totalitate adevărul. Din acest motiv există un mare număr de oameni ce încă nu consumă peste, deoarece ,,au citit o sursă de încredere” care recomandă asta. Părerile sunt împărțite, în mod special în cazul dietelor și al alimentelor. Îți vom prezenta două mari mituri din cauza cărora mulți preferă alte alimente în schimbul peștelui.

Consumul de peste- știai de ce unele persoane îl refuză?

Teoria 1cei mai buni acizi grași Omega-3 îi găsim doar în alune și in!

O astfel de teorie este adevărată doar pe jumătate. Într-adevăr, alunele și inul dispun de cantități mari de Omega-3, însă, și peștele este un foarte bun aliment la acest capitol. Cei mai mulți îl consumă doar pentru acizii grași pe care îi conține și pentru beneficiile pe care le au asupra organismului uman.

Din punct de vedere științific, există mai multe tipuri de acizi grași Omega-3: EPA, DHA și ALA. Diferența este modul în care aceste categorii sunt percepute de către organism. În cazul nucilor, plantelor, inului ce conțin ALA, corpul nu recunoaște această categorie de acizi, ceea ce înseamnă că necesită o transformare. Începe astfel, un proces prin care ALA devin EPA și DHA, categorii pe care organismul le recunoaște.

Ei bine, în cazul peștilor, aceștia conțin deja acizii grași EPA și DHA, ceea ce înseamnă că nu mai este nevoie ca organismul să aibă parte de un întreg proces de recunoaștere. Peștii deja au făcut toată treaba doar având în compoziția lor acizii grași potriviți corpului uman.

 

Consumul de peste- știai de ce unele persoane îl refuză?

Teoria 2- Omega-6 sunt la fel sau poate mai importanți decât acizi grași!

Peștii conțin acizi grași OMEGA-3 pe care mulți îi consideră ineficienți, fiind siguri că acizii Omega-6 au o importantă mai deosebită la nivelul organismului. Ceea ce nu este în totalitate adevărat, din nou. Însă, adevărul este că avem nevoie de aceste două tipuri în cantități egale, pentru că nu dispunem de capacitatea de a ne asigura singuri în corp acizi grași. Iar prezența lor este esențială pentru a supraviețui într-un mod sănătos și fără de probleme sau afecțiuni.

Acizii Omega-6 îi găsim în plante, iar Omega-3 în peste. Ceea ce rezultă că ar trebui să avem o dietă echilibrată atât de plante, cât și de peste. Însă, mulți cercetători susțin că un dezechilibru între cele două poate duce la afecțiuni grave. Pentru că vorbim de neîncrederea oamenilor în carnea de peste, automat aceștia preferă consumul de Omega-6. Ce se întâmplă dacă apare acel dezechilibru între acizi? Putem avea parte de: tulburări mentale, depresie, alergii cerebrale și schizofrenie.

Consumul de peste- știai de ce unele persoane îl refuză?

Pe lângă aceste aspecte, este bine știut că acizii grași Omega-6 tind să provoace inflamații, pe când cei Omega-3 le reduc. Dacă există un raport egal între cele două categorii, șansele de inflamatie scad.

Acum că ai aflat mai multe despre prezența acizilor grași în peste, ar fi indicat să te informezi mai bine pe viitor și să consumi peste cu încredere. Nu vei avea decât de câștigat, te vei bucura și de gust, dar și de o sănătate asigurată!

Am aparut in...