Spaghete cu scoici vongole

Dacă îți era dor de mare și nu știi cum să ajungi la ea, ce ai spune dacă ai aduce marea la tine? Îți propunem un preparat delicios, rapid și foarte ușor de pregătit. Vom combina aroma mării cu gustul clasic italienesc și astfel, ne vom bucura de un ospăț deosebit. Spaghetele cu scoici vongole nu te vor dezamăgi și îți vor astâmpăra dorul de plajă și de apa mării.

Spaghete cu scoici vongole
Spaghete cu scoici vongole

Ingrediente:

  • 300 gr spaghete
  • 1 kg scoici (vongole)
  • 4 căței usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • 1/4 linguriță fulgi de chili 
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 frunze mari de busuioc
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 3 linguri ulei măsline

Mod de preparare 

În primul rând, te vei ocupa de scoici, care trebuie ținute în apă rece și sărată timp de o oră. După acest timp, le vei clăti foarte bine, iar pe cele deschise va trebui să le arunci. Printre picături vei pune și pastele la fiert.

Într-o tigaie mare vei pune uleiul și usturoiul, pe care îl vei căli ușor pentru maxim un minut. Urmează să adaugi și fulgii de chili, călind totul câteva secunde. Peste amestec vei pune scoicile și câteva fruze de pătrunjel bine tocat. Totodată, vei torna vinul, iar tigaia o vei acopei cu un capac. Totul trebuie să fiarbă circa 3 minute. Dacă scoicile s-au deschis, capacul îl vei lua doar dacă acestea sunt complet deschise. Nu se mănâncă cele nedeschise! Când sunt gata, le vei strecora, iar sucul rămas o să continui să îl fierbi, după ce ai pus și sucul de lămâie peste el. Trebuie fiert până scade la jumătate.

Când sosul este gata, se adaugă pastele și scoicile, peste care vei presăra pătrunjelul rămas și frunzele de busuioc. Se amestecă până când pastele sunt înăbușite în sos. Se vor condimenta după gustul propriu. Recomandat este să le mănânci calde și chiar alături de diverse salate. 

Am aparut in...