Sfaturi pentru consumul de peste zilnic

Sfaturi pentru consumul de peste zilnic– Peștele este un aliment deosebit pentru organism, când vine vorba de beneficiile nutritive pe care le îndeplinește, însă, unele specii devin toxice în momentul pregătirii, dacă nu sunt preparate corespunzător. Este indicat să știi ce anume consumi și să cumperi peștele din locuri sigure, de încredere. Dacă ești în căutarea unor produse calitative, poți comanda în orice moment de pe Fish to Door, locul în care peștele și fructele de mare sunt pregătite cu atenție pentru clienți.

Sfaturi pentru consumul de peste zilnic

Datorită substanțelor pe care peștele le conține este indicat să îl consumi de minim două ori pe săptămână, însă, este foarte important să îl pregătești în modul corespunzător, încât să nu distrugi nutrienții. Din acest motiv mulți preferă peștele fript, la cuptor sau saramură, pentru că odată ce alegi să îl prăjesti, uleiul încins îndepărtează unele dintre substanțe.

Precauții ale consumului de peste

Sfaturi pentru consumul de peste zilnic

Din cauza deversărilor industriale, multe dintre speciile de peste din ocean conțin mercur și alte toxine, dăunătoare pentru organismul uman. Carnea de rechin, tonul și macroul sunt printre peștii renumiți ce conțin o cantitate mare de mercur, însă, consumați corespunzător și nu foarte des, nu vor dăuna corpului. Toate speciile conțin mercur, dar fiind foarte mici, această cantitate este infimă.

Sfaturi pentru consumul de peste zilnic

Sfaturi pentru consumul de peste zilnic

Totodată, discutăm despre biban și calcan, care conțin colesterol, însă, pregătiți într-un mod sănătos, nu vor reprezenta o problemă pentru organism. Cum ar trebui peștele pregătit, încât să fie în totalitate benefic pentru tine? Ei bine, destul de simplu. Trebuie să încerci ca întotdeauna peștele să nu fie prăjit, ci preparat prin alte metode. Odată ce îl prăjești, o parte din nutrienți sunt distruși și se vor depune sub formă de colesterol pe pereții vaselor de sânge, provocând o serie de afecțiuni grave.

Sfaturi pentru consumul de peste zilnic

De fiecare dată când pregătești un peste alege să o faci într-un mod sănătos. Folosește-l sub formă de pastă, fiert, la cuptor cu legume, în salate sau paste, pe grătar cu diferite garnituri. Dacă îți dorești rețete pe măsură, gustoase și sănătoase, trage un ochi peste rețelele noastre: https://fishtodoor.ro/blog/retete și dacă te-au convins, comandă de pe Fish to Door printr-un simplu click. Speram ca aceste sfaturi pentru consumul de peste zilnic sa te ajute!

Am aparut in...