Despre scrumbie- 5 motive să o alegi în preparatele tale

Despre scrumbie- 5 motive să o alegi în preparatele tale

Scrumbia face parte din gama peștilor, ce se găsesc în apele Dunării. Regăsită și în Delta noastră, scrumbia este o vertebrată marină a cărei gust este apreciat de gurmanzi și iubitorii de pește. Aspectaul, scrumbia are o formă normală, corpul ei atinge maximele de 30-45 cm, iar greutatea se încadrează între 300-600 g, rareori ajungând la 1 kilogram. Forma sa este una alungită și comprimată pe laterale, fiind acoperită de solzi caduci. Coloristic, scrumbia se arată sub o nuanță verde-albăstruie pe spate, iar pe laturi capătă niște tente de alb-argintiu. Fiind un pește ce se găsește în cantități mari și este foarte căutat de către oameni, scrumbia are și o valoare economică importantă. Zonele în care poate fi găsită sunt Marea Azov și Marea Neagră, însă, primăvara  migrează  către Nistru, Dunăre și Nipru.

Despre scrumbie- 5 motive să o alegi în preparatele tale
Despre scrumbie- 5 motive să o alegi în preparatele tale

Despre scrumbie- 5 motive să o alegi în preparatele tale

Ca oricare alt pește și scrumbia își are propriile beneficii când vine vorba de consumul cărnii sale. La capitolul ,,valori nutriționale”, trebuie să știi că acest pește este unul dintre cei mai sănătoși pentru organsim. De ce? Are un conținut ridicat de proteine și vitamine, ca de exemplu conține: 18,3 g proteine, Vitamina A, Vitamina D, Vitamina B12, calciu 97 miligrame, magneziu 37 miligrame, potasiu 320 miligrame. Totodată, datorită conținutului scăzut de colesterol, este perfectă pentru aceia ce își doresc o dietă echilibrată. Recomandat este ca scrumbia să fie consumată pe grătar, fiartă sau coaptă. Aceasta conține și acizi grași Omega-3, benefici pentru prevenirea inflamatiilor din corp. Ca propietăți terapeutice, scrumbia îndeplinește o largă listă de avantaje, mulți considerând acest pește un ,,dar pentru sănătate”. Tot ce trebuie să reții este că scrumbia este alegerea perfectă dacă îți dorești un organism puternic și sănătos. Astfel, te vei bucura și de gustul delicios al preparatelor, dar îți vei încânta și corpul cu o doză de proteine și vitamine, necesare imunității tale.

Despre scrumbie- 5 motive să alegi scrumbia

  1. Întărește imunitatea
  2. Îmbunătățește memoria
  3. Reglează hormonii
  4. O adevărată delicatesă culinară
  5. Ușor de pregătit
Despre scrumbie- 5 motive să o alegi în preparatele tale
Despre scrumbie- 5 motive să o alegi în preparatele tale

Ce poți prepara cu ajutorul scrumbiei?

Despre scrumbie- Scrumbia este un pește cu foarte multe oase, dar acesta nu este un impediment, deoarece gustul delicios al cărnii sale merită orice efort. Este apreciată la cote înalte datorită grăsimii și  gustului fin. Cei mai mulți bucătari o preferă afumată sau sărată, fiind o adevărată delicatesă gustoasă și aromată, perfectă pentru gusturile celor ce aleg peștele ca preparat preferat. Acasă poate fi pregătită destul de ușor, carnea sa nu este foarte pretențioasă. Ca oricare alt pește merită atenție când trebuie preparat. Ce poți face din scrumbie? Ei bine, rețele sunt nenumărate, scrumbia fiind adaptabilă oricărui bucătar. Poți alege să o marinezi, iar rezultatu va fi de excepție, o adevărată încântare pentru papilele gustative. Totodată, o combinație delicioasă este dintre scrumbia pe grătar, cu legume coapte și diferite sosuri revigorante. Astfel, vei avea parte de o masă copioasă, iar scrumbia nu te va dezamăgi cu gustul ei. 

Am aparut in...