Scoici telline în baie de vin alb

Pe cât de simplă poate să fie această rețetă, pe atât de gustoasă este aroma sa. Savoarea scoicilor poate fi resimțită în orice preparat. Nu trebuie să realizați cele mai grele și sofisticate mâncăruri pentru a vă bucura de gustul delicios al scoicilor, ci trebuie doar să le pregătiți așa cum trebuie, după o rețetă bine structurată. Acest deliciu poate fi savurat oricând, asta datorită modului de preparare ce este foarte simplu și accesibil. Vă garantăm că vă veți îmbăta papilele gustative cu aroma delicioasă a scoicilor telline. Nu rămâne de făcut decât să vă urăm spor la gătit și muuult gust în farfurie!

Scoici telline în baie de vin alb
Scoici telline în baie de vin alb

Ingrediente necesare:

  • 400 ml vin alb
  • 1 kg scoici telline
  • 8 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • Sare
  • 1 strop plăcere
  • 1 strop dragoste
  • Și multă poftă!

 Mod de preparare

La fiert veți pune doi litri de apă cu sare, iar atunci când va începe să fiarbă foarte bine veți adăuga scoicile. Acestea se lasă la fiert până când încep să se desfacă. ATENȚIE! Scoicile care nu se desfac trebuie să fie aruncate! Când sunt gata, se scot din apă și veți păstra doar cochilia de care este prinsă carnea.

Într-un vas veți pune la fiert tot vinul, în care veți adăuga usturoiul pisat, ardeiul pe care îl tocați rondele și un mic praf de sare. Când acesta începe să fiarbă bine, veți adăuga scoicile peste. Totul se acoperă cu ajutorul unui capac și se lasă pe foc aproximativ 15 minute.

Serviți-le fierbinți cu un pahar de vin alb rece!  

Am aparut in...