Scoici în sos de roșii

Scoicile sunt foarte adaptabile când vine vorba de gătit. Pot fi adăugate multor mâncăruri și pot fi preparate într-o sumedenie de feluri. Una dintre rețelele gustoase cu scoici este să le pregătești în suc de roșii. Cum? Urmărește pașii și îți putem spune doar că îți vei încânta papilele gustative.

Scoici în sos de roșii
Scoici în sos de roșii

Ingrediente:

  • 1 jumătate kg scoici
  • 1 ceapă
  • Sare și piper
  • Foi de dafin
  • 4 căței usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 5 roșii
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 1 pahar de apă
  • Pătrunjel

Mod de preparare 

În tigaie se vor pune uleiul de măsline, usturoiul, ceapa, pasta de roșii și roșiile fără pieliță, pe care le vei tăia sub formă de cuburi, urmând să amesteci întreg conținutul, peste care vei pune sarea și piperul după gust. Adaugă o parte din pătrunjel. Când sosul fierbe, vei pune scoicile pregătite, paharul de apă și foile de dafin. ATENȚIE! Nu adăuga foarte multe foi, deoarece preparatul va prinde un gust foarte amar. Totul se lasă la fiert timp de 20 de minute. Este un preparat foarte simplu, gustos și care se servește cu felii de lămâie pentru un plus de prospețime. Poftă bună! 

Scoici în sos de roșii
Scoici în sos de roșii

Am aparut in...