Scoici cu ciuperci și smântână

O rețetă nemaipomenită are că ingredient principal scoicile. Dacă îți place să gătești și adori gusturile, ei bine, nu mai sta pe gânduri și prepară acest fel de mâncare: scoici cu ciuperci. Te vei linge pe degete! Noi îți prezentăm lista de ingrediente și modul de preparare, tu comanzi de pe Fish to Door cele mai bune scoici și începi să le gătești. Să începem!

Scoici cu ciuperci și smântână

Lista de ingrediente

–          2 kg de scoici

–          40 grame unt sărat

–          300 grame ciuperci

–          2 cepe mari

–          2 căței de usturoi mari

–          4 linguri de smântână

–          O jumătate de pahar de vin alb

–          Cimbru, dafin, sare și piper.

Mod de preparare- scoici cu ciuperci

Pasul 1: se spală scoicile după modul indicat. Ai grijă să le cureți bine și să nu le folosești pe cele ce nu se desfac!

Pasul 2: se curăță ciupercile, urmând să fie feliate.

Pasul 3: se pune la încins o tigaie cu untul sărat în care vor fi călite ciupercile timp de câteva minute (10-15 minute).

Pasul 4: ceapa și usturoiul vor fi tocate mărunt.

Pasul 5: într-o oală mai mare se vor căli în unt ceaps și usturoiul. Ai grijă ca acesta să nu se ardă.

Pasul 6: se adaugă ierburile, vinul și smântâna și se lasă la fiert câteva minute. Amestecă ușor!

Pasul 7: se adaugă ciupercile și se amestecă până ce conținutul devine omogen.

Pasul 8: se adaugă scoicile și se gătesc la foc tare timp de 5-7 minute.

Pasul 9: aruncă scoicile care nu se deschid.

Pasul 10: servește aceste delicioase scoici cu ciuperci cu un pahar de vin rece și voila!

Am aparut in...