Saramură de crap

Dacă stai la bloc și ești pasionat de gustul peștelui și aroma acestuia, ei bine, îți prezentăm o rețetă delicioasă. Crapul este cunoscut că fiind cel mai bun pește datorită frăgezimii cărnii lui. Astăzi îl pregătim sub formă de saramură cu roșii, ardei și usturoi, la tigaie, asta pentru cei ce nu pot să îl prepare pe grătar. 

Lista de ingrediente: 

            ⁃           alege cel mai frumos crap;

            ⁃           4 roșii;

            ⁃           2 ardei;

            ⁃           1 căpățână usturoi;

            ⁃           1 ardei iute dacă mâncarea picantă este preferata ta;

            ⁃           2 fire cimbru;

            ⁃           Sare și piper;

            ⁃           Ulei de măsline pentru a unge peștele. 

Saramură de crap
Saramură de crap

Pentru început trebuie să cureți peștele, urmând să îl filetezi. Se condimentează cu sare și piper. 

La încins vei pune o tigaie în care vei coace roșiile și ardeii. Acestea trebuie curățate de coajă și semințe și tăiate felii. 

Peștele urmează să fie uns cu uleiul de măsline, ca în cele din urmă să fie pus pe grill. Este important să îl ungi ușor cu ulei pentru a nu se lipi. Atenție! Nu te grăbi să-l întorci. Când acesta este suficient de bine făcut și se desprinde singur, îl poți întoarce ușor. 

Între timp pune la fiert o oală cu un litru și jumătate de apă. Când va da în clocot, adaugă legumele, sarea și cimbrul. Se lasă la fiert până când totul scade treptat. 

Când este gata se pune peștele peste legume și se adaugă usturoiul tăiat felii sau făcut mujdei. 

Totul se servește cu un pahar de vin și nelipsita mămăliguță caldă. Poftă bună! 

Am aparut in...