Risotto cu creveti

Îmbinăm mâncarea asiatică și fructele de mare, mai exact, vă propunem o rețetă simplă de risotto cu creveti. Adăugăm și o salată de roșii cherry, un vin alb și voila, o masă copioasă și delicioasă! Noi suntem încântați de gustul acestui preparat și suntem convinși că și pe ține te va bucura. Să mergem în bucătărie și să începem să gătim, nu?

Risotto cu creveti
Risotto cu creveti

Lista de ingrediente de care avem nevoie pentru risotto cu creveti este următoarea:

  • 200 g creveți congelați;
  • 150 g orez pentru risotto;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 ceapă;
  • 50 g unt;
  • 1 pahar de vin alb;
  • 50 g parmezan;
  • 2 linguri ulei de măsline.

Nu trebuie să va îngrijorați asupra modului de preparare, pentru că această rețetă este foarte simplă, iar rezultatul final este de-a dreptul delicios.

Pentru început trebuie să tăiați ceapa și usturoiul mărunt, pe care le veți căli împreună într-o tigaie încinsă, în care ați pus uleiul de măsline. Când acestea sunt rumenite, adăugați orezul și amestecați ușor pentru a nu se arde. Când uleiul este absorbit de orez, nu rămâne decât să tornați tot vinul peste acesta.

Peste tot conținutul din tigaie, puneți apă cât să cuprindă tot orezul, urmând să lăsăți tigaia să fiarbă ușor. Fiți atenți la mersul acesteia, deoarece orezul va scădea și va avea tendința să se lipească. Completați cu apă de fiecare dată când face asta.

Când veți considera că orezul a fiert, veți pune și creveții peste acesta, urmând să îi mai lăsăți la fiert încă 3 minute. La final nu mai rămâne decât să adăugați untul și parmezanul și este GATA, risotto cu creveti voila! 

Am aparut in...

Abonamentele nu mai sunt disponibile.

Dorim să vă informăm că am eliminat complet sistemul de abonamente.