Scrumbie la cuptor este un preparat sățios. Se prepară rapid, fără prea multe bătăi de cap. Peștele este foarte suculent, iar combinatia de ceapă și suc de lămâie îi oferă un gust minunat și o aromă nemaipomenită!
- 3 scrumbii medii, proaspăt decongelate
- 2 cepe medii (sau după gust);
- o lămâie;
- 50-60 g de unt sau 100 ml de ulei;
- sare, piper negru măcinat — după gust.
MOD DE PREPARARE– scrumbie la cuptor
Decongelați peștii. Indepărtați-le capetele, codițele și aripioarele. Curățați-i de măruntaie și spălați-i foarte bine sub jetul de apă rece, înlăturând și pelicula neagră din interiorul lor, deoarece este amară. Uscați-i cu ajutorul prosoapelor de hârtie.
Tăiați ceapa in formă de semiluna
Tăiați jumătate de lămâie in feliuțe subțiri, îndepărtându-i toți sâmburii.
Tapetați tava cu hârtie de copt și ungeți-o cu puțin unt. Formati un pat de ceapa pe fundul tavii. Apoi tăiați untul rămas în bucățele și puneți-l pe patul de ceapă (dacă doriți, puteți să înlocuiți untul cu ulei de masline).
Tăiați peștii în bucățele incomplete, secționându-i dinspre coloana vertebrală.
Sărați și piperați peștii. Apoi puneți câte o feliuță de lămâie în fiecare sectiune, apo așezați-i pe patul de ceapă.
Coaceți scrumbiile timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180-200°C.
Serviți scrumbiile coapte cu legume proaspete sau la cuptor, stropindu-le cu sucul stors din cealaltă jumătate de lămâie.
Vă dorim poftă bună la scrumbie la cuptor !