INGREDIENTE
- 400 g file de cod
- 2 ouă
- 1 linguriță de muștar
- sare
- piper
- 100 g făină
- 1 lămâie
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se porționează fileul de cod în bucăți mai mici care se stropesc cu zeama de la 1/2 lămâie și se condimentează cu sare și piper.
Se lasă să se odihnească așa 5-6 minute.
Pe un platou se așză făina.
Ouăle se bat bine cu un praf de sare și muștarul până rezultă o compoziție omogenă.
Se incinge uleiul într-o tigaie antiaderentă.
Fileurile de cod se trec prin făină, apoi prin compoziția de ouă și se rumenesc în uleiul încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Opțional, după ce au fost trecute prin ouă, se pot tăvăli prin pesmet, dacă se dorește o crustă crocantă.
Se servesc alături de un piure clasic și salată de rosii, sau simple, cu lămâie.