File cod pane

File cod pane
File cod pane

INGREDIENTE

  • 400 g file de cod
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de muștar
  • sare
  • piper
  • 100 g făină
  • 1 lămâie
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se porționează fileul de cod în bucăți mai mici care se stropesc cu zeama de la 1/2 lămâie și se condimentează cu sare și piper.

Se lasă să se odihnească așa 5-6 minute.

Pe un platou se așză făina.

Ouăle se bat bine cu un praf de sare și muștarul până rezultă o compoziție omogenă.

Se incinge uleiul într-o tigaie antiaderentă.

Fileurile de cod se trec prin făină, apoi prin compoziția de ouă și se rumenesc în uleiul încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Opțional, după ce au fost trecute prin ouă, se pot tăvăli prin pesmet, dacă se dorește o crustă crocantă.

Se servesc alături de un piure clasic și salată de rosii, sau simple, cu lămâie.

Am aparut in...