Raci prăjiți

O delicatesă culinară este reprezentată de raci. Printre cei mai căutați de către bucătari și cu un gust fabulos, racii necesită doar o fierbere corectă pentru a fi savurați. Dacă ai depus timp suficient și răbdare ca aceștia să aibă o carne fragedă și aromată, poți să îi asezonezi cu orice sos dorești. Schimbăm puțin clasicul „fripturii de pui sau porc” și astăzi pregătim raci prăjiți. Un preparat gustos, realizat doar din câteva ingrediente. 

Vei avea nevoie doar de: 

–           Raci;

–           Făină;

–           Sare și ulei. Chiar dacă lista este una scurtă, îți asigurăm un gust fabulos în farfurie. Dacă îți dorești o masă copioasă, ei bine, nu ezita să pregătești și o garnitură. Noi îți recomandăm legume aromate la cuptor sau chiar un mix de legume fierte, asezonate cu condimente. Vei avea parte de un preparat sănătos, bogat în masă nutritivă, care va fi și foarte delicios. 

Raci prăjiți
Raci prăjiți

Ce trebuie să faci pentru a obtine cei mai buni raci prajiti?

Într-o oală mare pune apa, în care vei presăra câteva foi de dafin (2-3), boabe de piper și câteva felii de lămâie. Când aceasta fierbe, adaugă racii întregi pe care i-ai spălat înainte. Se lasă la fiert până când se înroșesc complet. Urmează să îi cureți începând cu coada. Se scot intestinele și carapacea.  Trebuie ca în final să rămâi doar cu cleștii acestuia și cu racul în sine. 

Pregătește compoziția pentru a îi praji. Făina trebuie asezonată cu apă, astfel încât, să obții un fel de pastă peste care vei pune sarea și piperul. Racii se vor înmuia în aceasta și se vor pune la prăjit în ulei încins. 

Se servesc imediat pentru a savura crusta. Poți servi acesti raci prajiti cu diferite sosuri și cu garnituri după propria plăcere.

Am aparut in...