Peste proaspat vs peste congelat

Un subiect des întâlnit este cel legat de felul în care cumpărăm peștele: congelat sau proaspăt. Ei bine, deși mulți evită să cumpere un peste congelat pentru că nu ar fi la fel de benefic precum un peste proaspat, aflați că nu modul în care se prezintă peștele este problema, ci felul în care a ajuns să fie congelat. Vorbim despre peste proaspat vs peste congelat pentru a vă lămuri cum ar trebui să procedați în cazul acestui aliment atât de iubit de către gurmanzi.

Peste proaspat vs peste congelat
Peste proaspat vs peste congelat

Care este de fapt problema reală cu privire la cele două stadii ale peștelui? Secretul nu stă în formă, ci în timp. Mai exact, peștele care este congelat imediat ce a fost capturat își va păstra beneficiile pe care le aduce organismului. Cum de altfel, un peste proaspăt este necesar să fie consumat cât mai repede, pentru că odată cu trecerea orelor/zilelor, acesta își pierde din calități, devenind un aliment alterat.

Peste proaspat vs peste congelat
Peste proaspat vs peste congelat

Știați că…peștele conține acizi grași Omega-3 și vitamine, care împreună aduc o serie largă de avantaje organismului nostru? Despre acestea puteți citi articolul nostru ,, Care sunt beneficiile consumului de peste?”.

De ce mulți oameni aleg peștele congelat, lucru care nu este greșit în totalitate? Peștele înghețat este mult mai ieftin decât cel proaspăt și știm că cei mai mulți aleargă după prețurile avantajoase. Nu este nimic greșit în asta pentru că peștele își menține calitățile nutritive, însă, este important ca acesta să fi fost congelat la timpul potrivit. Cum vă puteți da seama? Peștele se prezintă sub o formă mai ciudată, spre exemplu pielea este subțire și se cojește, carnea se fărâmițează rapid. Acestea sunt câteva semne că peștele este vechi și nu este indicat să fie consumat. Textura sa este cea care dovedește dacă peștele respectiv a fost congelat la momentul potrivit. Și cel mai important aspect, nu vă îngrijorați cu privire la beneficiile lui. Un peste congelat corespunzător este la fel de bun ca unul proaspăt.

Cum să păstrezi un pește proaspăt și cum ar trebui să procedezi cu un peste congelat?

Peștele este un aliment pretențios, care necesită să fie bine ales și pregătit. Un pește proaspăt nu trebuie să stea mai mult de 1-2 zile la frigider. Este indicat să fie pregătit imediat după cumpărare. Cum alegeți un pește bun? Aveți grijă ca acesta să nu aibă miros de amoniac, pentru că un astfel de detaliu indică faptul că peștele este capturat de o bună perioadă de timp și este pe care să se strice.

Peste proaspat vs peste congelat
Peste proaspat vs peste congelat

Cât despre peștele congelat și acesta necesită atenție din partea noastră. Ambalajul este cel mai important. Dacă peștele este ambalat corespunzător, cu siguranță își va menține calitatea. Dacă observați anumite defecte asupra ambalajului, ar fi indicat să verificați bine dacă peștele încă se află într-o stare bună.

Peste proaspat vs peste congelat
Peste proaspat vs peste congelat

Știți cât de importantă este metoda de decongelare? Peștele trebuie menținut le temperaturi potrivite, atât cel congelat, cât și cel proaspăt. Nu aveți voie să dezghetati peștele în apă caldă pentru că nu veți face altceva decât să încurajați apariția bacteriilor. Este indicat să fie decongelat în apă rece la frigider sau la cuptor setat pe funcția de ,,decongelare”.  

Am aparut in...