Peste la gratar cu legume coapte și sos de pătrunjel

O duminică perfectă se petrece în familie la un grătar. Și ce nu ar trebui să lipsească? Un peste la gratar cu legume coapte, toate aromate cu un sos de pătrunjel extrem de delicios. Deja ți-am făcut poftă, nu este așa? Ei bine, să nu mai pierdem timpul și să începem să gătim acest preparat ce sigur te va face să te lingi pe degete. Combină cu un vin alb rece, pâine coaptă și voila, ce gust, ce aromă, ce savoare!

Peste la gratar cu legume coapte și sos de pătrunjel

Lista de ingrediente pentru peste la gratar cu legume coapte

Ingrediente pentru o porție de peste la gratar:

–          Peste rondele pe care îl poți comanda de pe Fish to Door printr-un simplu click.

–          1 ardei roșu;

–          1 ceapă albă mare;

–          ½ dovlecel;

–          1 roșie mare;

–          3 ciuperci mari;

–          1 lămâie;

–          3 căței de usturoi;

–          Ulei de măsline;

–          Sare, piper.

Pentru sos:

–          2 legături pătrunjel;

–          Sare, piper;

–          2 linguri muștar;

–          1 lingură ulei de măsline;

–          Suc de lămâie;

–          1 ardei iute uscat (după preferințe).

Mod de preparare peste la gratar cu legume coapte

Prima parte: condimentează peștele cu sare și piper și asigură-te că este perfect uscat pentru a nu se lipi de grătar. Lasă-l să se prepare bine pe fiecare parte înainte de a-l întoarce.

A doua parte: legumele le poți coace în jar sau pe grătar, ambele metode sunt benefice (ardei, ceapă și roșii). Dacă alegi prima variantă, acestea trebuie curățate de coajă și spălate ușor. Pe grătar se vor pune felii de dovlecei și ciupercile (presărate cu sare).

A treia parte: Într-un bol pune ardeiul, ceapa, roșiile și dovleceii. Toarnă câteva picături de ulei de măsline, 2-3 linguri de zeamă de lămâie sau oțet de mere, sare și piper după gust. Vei obține o salată extrem de aromată din legume coapte. Ciupercile se vor servi separat, nu în salată.

A patra parte: când peștele este gata, pune peste el câteva felii de lămâie dacă dorești să aibă un gust mai acrișor.

A cincea parte: într-un bol toacă mărunt pătrunjelul. Adaugă pe rând: sare, piper, 2 linguri de muștar, 1 lingură de ulei de măsline, suc de lămâie, ardei iute uscat dacă vrei să fie picant, usturoiul pisat. Amestecă ușor compoziția. Peste peste poți presăra câteva linguri de sos.

Punctul surpriză: pune pe grătar câteva felii de pâine. Vor fi delicioase cu salata de legume coapte și peștele fraged și aromat.

Totul este gata! Cel mai bun peste la gratar cu legume coapte și sos de pătrunjel într-o zi de duminică însorită. Poftă bună! Pentru un plus de creativitate, ne găsești și pe Facebook Taverna Racilor cu o mulțime de preparate delicioase.

Am aparut in...